Kia – ubedljivo prva po kvalitetu

Nakon što se Kia Motors već pozicionirala kao vodeća kompanija industrije u područjima dizajna, kvaliteta i tehnologije, danas je dosegla novi istorijski uspeh. Renomirana institucija J.D. Power proglasila je Kiju ubedljivim pobednikom istraživanja IQS (Initial Quality Study) 2016, u kojem je iza sebe ostavila 33 automobilske marke u SAD-u.

Po prvi put u poslednjih 27 godina na vrhu lestvice našao se non-premium brend automobila masovne proizvodnje. Glavne zasluge ovog vrhunskog rezultata pripadaju modelima Sportage i Soul, koji su zablistali na prvim mestima u svojim segmentima, dok su Rio, Forte (Cerato) i Sorento bili među prva tri u svojim kategorijama.

CH9Q9298 (Medium)

„Biti broj jedan u kvalitetu u celoj automobilskoj industriji rezultat je Kijine dugogodišnje predanosti kvalitetu izrade i neprestanim poboljšanjima. Naša predanost odrazila se na mišljenja naših kupaca, koja su najveća potvrda našeg kvaliteta“ rekao je Michael Sprague, glavni izvršni direktor i izvršni podpredsednik Kia Motors Amerika. „Kao najviše rangirana marka u automobilskoj industriji, nema sumnje da je Kia proizvođač automobila svetske klase.“

Istina je kako je u zadne četiri godine u SAD-u prodaja Kia vozila u konstantnom rastu, te je danas već prestigla brojku od 600.000 vozila godišnje. U istom periodu naglo se poboljšao i položaj Kije u istraživanjima IQS institucije J.D.Power. Nakon što se 2013. Kia po prvi put uvrstila među prvih 10 brendova, 2015. godine je osvojila odlično drugo mesto. Ove je godine Kia pobedila sve, uključujući i luksuzne marke, te je prošlogodišnji pobednik Porsche, ove godine to mesto prepustio Kiji.

JD (Medium)

Istraživanje kvaliteta J.D. Power sprovodi se već 30 godina zaredom, a analiziraju se odgovori vlasnika automobila u 26 segmenata. Početni kvalitet vozila određen je kroz par kriterijuma, a vlasnici vozila ocenjuju iskustvo vožnje, kvalitet motora i menjača. Takođe, analizira se i široki spektar problema vezanih za kvalitet u prvih 90 dana vlasništva vozila.

 

KIA Motors PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *