Model Alfa Romeo Giulia dobio je 5 zvezdica od Euro NCAP-a

Model Alfa Romeo Giulia dobio je prestižno priznanje 5 Euro NCAP zvezdica, ostvarivši skor od 98% za zaštitu odraslih putnika svih grupa: to je najbolji ikad zabeležen rezultat u konkurenciji automobila, postignut uprkos uvođenju strožijeg sistema bodovanja 2015. godine.

Novi sportski sedan brenda Alfa Romeo ostvario je ovaj izvanredan rezultat zahvaljujući dveju ključnih elemenata: uvođenju niza inovativnih sigurnosnih sistema i efikasnoj karoseriji koja je podjednako laka i čvrsta, a na kojoj su obilato korišćeni ultra-laki materijali, poput karbonskih vlakana, aluminijuma i kompozitnog aluminijuma.

438647

Reč je o važnom priznjanju koje predstavlja potvrdu specijalne pažnje sa kojom se Alfa Romeo odnosi prema bezbednosti svih putnika u vozilu. Alfa Romeo Giulia odlikuje beskompromisan dizajn i konstrukcija, sa izgledima da postane nova paradigma brenda, kao i model koji postavlja standarde u čitavom segmentu vozila, uključujući i bezbednost.

U skladu sa tradicijom brenda Alfa Romeo, Giulia poseduje niz inovativnih tehničkih rešenja, koja su osmišljena tako da omoguće prvoklasne dinamičke kvalitete, što se odslikava i u najvišim nivoima sigurnosti. Najsofisticiranija oprema na ovom modelu uključuje integrisan kočioni sistem (IBS), koji u značajnoj meri skraćuje zaustavni put (38 m za usporavanje od od 100 do 0 km/h, kod verzije Giulia i 32 m kod verzije Quadrifoglio), naprednu izvedbu vešanja, sa ekskluzivnom Alfa Link tehnologijom, kao i najjdirektnije upravljanje u klasi: ove funkcije zajedno omogućavaju izvanredno držanje na putu, kao i laku, intuitivnu kontrolu nad vozilom u svakoj situaciji.

438656

Naposletku, kada je reč o sistemima podrške vožnji, nova Giulia predstavlja najnovija dostignuća. Na primer standardna oprema na svim verzijama linije Giulia obuhvata funkcije: Upozorenja na čeoni sudar (FCW) i Autonomnog kočenja u hitnim slučajevima (AEB) sa prepoznavanjem pešaka. Zahvaljujući senzoru radara i kamera koji su ugrađeni u vetrobran uočavaju prisustvo svih prepreka ili vozila na putanji kretanja automobila i upozoravaju vozača o opasnosti od neizbežnog sudara. Ukoliko vozač propusti da odreaguje na vreme, sistem automatski primenjuje kočionu silu, kako bi se izbegao ili ublažio sudar.

438653

Zahvaljujući funkciji prepoznavanja pešaka, AEB je u stanju da autonomno zaustavi automobil pri brzinama do 60 km/h, interpretirajući informacije dobijene od radara i kamere. Paket standardne opreme na svim verzijama linije Giulia obuhvata – Upozorenje na napuštanje trake (LDW), funkcija koja prepoznaje nenameran prelazak u drugu kolovoznu traku, Praćenje slepih uglova (BSM), opciono sa funkcijom opažanja ukrštanja putanje kretanja sa vozilima iza, koja koristi senzore za praćenje prostora oko automobila, prilikom preticanja, promene traka, ili pri izlasku iz parkinga, prateći sva vozila koja se približavaju.

 

FCA Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *