Kia već 15 godina sponzor košarkaške ABA lige

Kia je već 15 godina zaredom sponzor regionalne košarkaške lige ABA (Adriatic Basketball League). Liga, koja je od prve sezone 2001/2002 dva puta menjala ime (Goodyear, NLB), ali uvek održavala i ime Jadranska liga, već od samog početka spada među najbolje košarkaške lige u Evropi. Zato i ne čudi da Kia kao proizvođač kvalitetnih vozila za mlade u srcu, podržava ligu u kojoj je igralo mnogo velikana evropske i svetske košarke. Od sadašnjih NBA igrača u u ligi su igrali naši reprezentivci Nikola Jokić, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović, zatim Goran Dragić, Nikola Peković, Dario Šarić, Mario Hezonja, Jusuf Nurkić i mnogi drugi nekadašnji NBA i euroligaški igrači).

14 klubova iz šest zemalja – među njima i 4 srpska
U ovoj sezoni takmiči se 14 ekipa iz svih 6 zemalja s područja bivše države, a ovosezonski predstavnici Srbije su aktuelni šampion Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i FMP. Titulu brani Crvena zvezda, koja će treći put zaredom pokušati osvojiti prvenstvo, gde i inače najviše uspeha imaju srpski klubovi, koji su dosad osvojili čak 11 titula.

normal_aba_11

Više od sporta
Razlozi za Kijino dugogodišnje sponzorstvo lige nisu samo sportski, jer je to između ostalog jedino takmičenje, koje povezuje celi region i utelovljuje vrednosti, koje i sama Kia ceni: zabava, timski duh i poštovanje različitosti, a pored toga se radi o jednom od najpopularnijih i najtrofejnijih sportova kod nas. Kia inače podržava brojne vrhunske sportske događaje (evropsko i svetsko prvenstvo u fudbalu, teniski grand slam Australian Open, košarkaška NBA liga, brojni klubovi i reprezentacije u različitim sportovima – fudbal, košarka, odbojka, brzo klizanje, skijaški skokovi, streličarstvo itd.).

 

Kia Motors PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *