Lalušić i pored temperature odličan na kvalifikacijama u Francuskoj

Član ASK Lein Racing iz Novog Sada, mladi Mladen Lalušić, kvalifikacije za prvu ovogodišnju trku evropskog kupa turing automobila završio je na poziciji broj sedam. Rezultat je utoliko bolji ako se u obzir uzme da je mladi Novosađanin vozio pod jakom temperaturom a zaostatak za takmičarima ispred je minimalan. Prvoplasirani Nemac Rene Munnich sa Hondom Civic vozio je 0.491 sekunde brže a Mladenu je, na primer, za poziciju broj tri nedostajalo samo neverovatnih 0.15 dela sekunde!

Ekipa koju vodi automobilistički as Milovan Mikica Vesnić više je nego zadovoljna napretkom. Naporan rad celog tima i samog Lalušića već je počeo da daje rezultate. Seat Leon Racer poslednje specifikacije stigao je u ruke Lein racinga samo dva dana pred trku što je dosta otežalo posao ali uigrana ekipa iz Užica brzo je savladala novi izazov.

lalusicfra001

„Na stazu sam stigao sa visikom temperaturom i prvi jutrašnji trening sam morao da prekinem nakon samo nekoliko krugova.“ – izjavio je Lalušić nakon kvalifikacija – „Ipak smogao sam snage i volje da izađem na stazu. Bitno mi je da sam konstantno vozio brze krugove. Jednom se našao čak na poziciji broj tri ali eto nismo imali sreće da se plasiramo visoko jer su razlike u postignutim vremenima minimalne. Optimista sam pred sutrašnje dve trke jer imam tempo koji obećava visok plasman.“

Lalusicfra004

I Vesnić je zadovoljan fomom koju je pokazao Lalušić – „Uspeli smo u nečemu u šta niko nije verovao osim nas samih. Zajedno sa Mladenom i sa potpuno novim automobilom smanjili smo razliku za vodećima od preko četiri sekunde na početku vikenda do samo četiri deseta dela sekunde dva dana kasnije. Sada je pred nama ono najbitnije, dve trke u nedelju. Verujem da ćemo uz malo sreće koja nam je danas nedostajala uspeti da se umešamo u borbu za sam vrh.“

Prve dve trke FIA ETCC serije voze se u nedelju, 3. aprila sa početkom u 13h35 i 14h50. Na stazi Paul Ricard voziće se dva puta po 14 krugova.

  1. Minnich DEU Honda Civic 1:36.066
  2. Fulin CZE Seat Leon + 0.197
  3. Nagy HUN Seat Leon + 0.348

  1. Lalusic SRB Seat Leon + 0.491

 

ASK Lein racing

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *