Mart u znaku automobilske industrije

U toku su završne pripreme za predstojeći Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW i Sajam motocikala, delova i opreme – MOTOPASSION 2014, smotre na kojima će se na Beogradskom sajmu, od 14. do 23. marta predstaviti najznačajnija dostignuća domaće i svetske automobilske industrije.

Kao i uvek, u centru pažnje svih automobilskih sajmova je finalni proizvod – automobil, kao nezaobilazno prevozno sredstvo, želja, potreba, strast i fascinacija brojnih ljubitelja četvorotočkaša. Domaća javnost sa nestrpljenjem očekuje nove modele vozila koji će na domaćem tržištu biti prikazani po prvi put.

Svi uvoznici i distributeri automobila i motocikala i vodeći distributeri auto i moto delova i opreme uzeli su učešće u ovom koktelu atraktivnih privrednih i medijskih događaja. Bez obzira što su, nezavisno od Sajma automobila, na domaćem tržištu marže i cene automobila u poslednjih nekoliko godina svedene na istorijski minimum, potencijalni kupci, po navici stvaranoj decenijama, sa nestrpljenjem očekuju ovaj svojevrsni praznik na Beogradskom sajmu. Konačan izbor u kupovini automobila uvek je lakše napraviti na Sajmu na kome se prikazuju najaktuelniji modeli svih automobilskih brendova prisutnih na domaćem tržištu.

Izložba prateće industrije, rezervnih delova i opreme, kao sastavni deo Sajma automobila, i ove godine privlači posebnu pažnju i u poslovnom smislu predstavljaće najdinamičniji segment ove priredbe.

MOTOPASSION 2014. će predstaviti najnovije modele motocikala. Pored mogućnosti da kupe željeni model, vozačima se pruža prilika i da nabave sigurnosnu i ostalu dodatnu opremu.

Sa druge strane, uprkos velikim naporima na pripremi Međunarodnog sajma privrednih vozila-  BEOTRUCK, posle sastanka sa predstavnicima vodećih svetskih proizvođača teških privrednih vozila, tradicionalnih i najvećih izlagača sajma BEOTRUCK, odlučeno je da ta manifestacija ne bude održana ove godine.

Usled veoma otežanih uslova poslovanja i plasmana privrednih vozila na našem i inostranom tržištu i nejasne perspektive tržišnih kretanja, predstavnici proizvođača koji čine stožer ove manifestacije saglasili su se da se projektovani ciljevi sajamskog nastupa u ovim okolnostima ne mogu ostvariti i odlučili da ne ne učestvuju na ovogodišnjem sajmu BEOTRUCK.

Sa planovima o izmenjenom formatu Sajma privrednih vozila, na kome se predstavljaju proizvođači  kamiona, autobusa, prikolica,  priključnih i specijalnih vozila ,delova i opreme, javnost će biti blagovremeno upoznata.

U susret predstojećem Sajmu automobila- DDOR BG CAR SHOW i Sajmu motocikala, koji će trajati od 14. do 23. marta na Beogradskom sajmu, pripremaju se atraktivni prateći sadržaji zabavnog i takmičarskog karaktera. Posetioci će i ovoga puta uživati u izložbi oldtajmera, poligonu za slalom vožnju, izboru za Miss Sajma, pogodnostima koje se nude tokom porodičnog dana i nagradnim igrama.

Najsrećniji posetilac neće imati nikakve dileme oko izbora automobile, jer će sa Beogradskog sajma otići kući u novom Fiatu Punto 2014.

Informacija preuzeta sa sajta Beogradskog sajma.

 

Kako je bilo na sajmu automobila prošle godine, pogledajte ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *