Mazda proizvela milion SKYACTIV vozila

Mazda Motor Corporation objavila je da je globalna proizvodnja tri SKYACTIV vozila, Mazde CX-5, Mazde6 (Atenza u Japanu) i Mazde3 (Axela u Japanu) premašila milion jedinica, dosegnuvši krajem marta 2014. ukupno 1.040.000 jedinica. Sva tri modela donose celokupnu paletu Mazdine SKYACTIV tehnologije. Rezultat je ostvaren približno dve godine i četiri meseca nakon početka proizvodnje Mazde CX-5 u novembru 2011.

• Brojka je ostvarena dve godine i četiri meseca nakon početka proizvodnje Mazde CX-5
• Modeli u potpunosti bazirani na SKYACTIV tehnologiji proizvode se u Japanu, Meksiku, Tajlandu i
   Kini, a prodaju se u više od 100 zemalja i regija

Mazda je razvila SKYACTIV tehnologiju s ciljem da svakom kupcu ponudi izvrsne ekološke i sigurnosne funkcije, bez žrtvovanja užitka u vožnji – kvalitet po kojoj je ova japanska marka prepoznatljiva. Raspon inovativnih tehnologija rezultat je beskompromisnog zahvata u mehaniku vozila s ciljem poboljšanja efikasnosti osnovnih komponenti koje diktiraju temeljne performanse automobila, poput motora i menjača, a istovremeno je smanjenja i masa vozila. Novu generaciju vozila sa SKYACTIV tehnologijom krasi Mazdin ‘KODO – duša pokreta’ dizajnerski jezik koji izražava snagu, lepotu i napetost kretanja divljih životinja.

SKYACTIV_Logo_grey__jpg72

Prilikom obeležavanja milion proizvedenih jedinica, Mazdin direktor i predsednik, Masamichi Kogai, rekao je: „Uložili smo sve kapacitete u razvoj naših SKYACTIV vozila i upravo zato su ti modeli privukli tako širok spektar kupaca širom sveta, a mi dostigli milion proizvedenih jedinica. Dopustite mi da u ime Mazde izrazim svoju zahvalnost svakom pojedincu koji je kupio jedan od naših automobila. S našim besmrtnim duhom izazivača i uz mnogo napornog rada, Mazda će u budućnosti proizvoditi još privlačnije automobile kojima će obogatiti živote njihovih vlasnika, to će nam pomoći i u izgradnji snažne i trajne veze s našim kupcima.“

Od kraja marta 2014. Mazda proizvodi svoja tri modela s celokupnom SKYACTIV tehnologijom u Japanu, Meksiku, Tajlandu i Kini, a prodaje ih u više od 100 zemalja i regija. Proizvođač nastavlja napore kako bi proširio ponudu i planira uvesti još pet potpuno novih modela sa SKYACTIV tehnologijom do kraja fiskalne godine koja završava u martu 2016.

mazda_tabela_milion
Kumulativni volumen proizvodnje (u hiljadama jedinica)

 Tabela_milion_jedinica
Istorija modela s celokupnom SKYACTIV tehnologijom

 

Za više informacija o SKYACTIV TEHNOLOGIJI posetite: http://brand.mazda.com/en/technology/

Za više informacija o ‘KODO — duša pokreta’ dizajnerskoj temi posetite: http://brand.mazda.com/en/design/

 

Mazda Srbija PR

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *