Mihelic i Borković o novoj WTCC sezoni

Pred velikim brojem novinara Dušan Borković je danas najavio svoju drugu WTCC sezonu. Osvrnuo se na sve novine koje ga očekuju od 8.marta kada se vozi prvi ovogodišnji vikend na stazi u Argentini i kao jednu od najvažnijih istakao povratak Yokohama trofeja za privatnike.

„Ovaj trofej je u WTCC uveden 2006.godine i prvi put su ga ukinuli prošle godine. Drago mi je da se vraća jer pored posebnog sistema bodovanja, on nosi i posebno postolje i promociju vozača i tu ću sigurno tražiti svoje mesto. Pored Chevroleta, za ovaj trofej takmičiće se i privatnici Honde i Citroena – rekao je Borković okupljenim novinarima.

duca prezentacija 1

Njegov specijalni gost bio je mađarski as Norbert Mihelic, četvrtoplasirani u Svetskom šampionatu turing automobila koji je za našeg automobilistu imao samo reči hvale: „Veoma sam ponosan na Dušana jer znam koliko je teško uspeti u zemlji koja kao i moja nema bogatu tradiciju auto moto sporta. Na početku sezone Duca je pravio tipične početničke greške kroz koje smo svi prošli, ali već u drugom delu sezone, on je pokazao neverovatan talenat. Biće mnogo bolje ove godine i siguran sam da Duca može da uđe u prvih pet sa brzinom koju je demonstrirao. Dušan nije mnogo vozio na testu, ali kada je bio na stazi pokazao je kakav je. Drugi dan je imao najbrži krug od svih vozača Honde“ – rekao je Mihelic.

duca prezentacija 2

Dušan je obećao da će u novoj sezoni pokušati da napravi iskorak u odnosu na prethodnu, ali da mu je cilj kao i do sada, da vozi najbrže što je moguće. Jedini ozbiljan problem koji srpski as ima pred početak nove sezone je pozicija sedišta.

„Sa sedištem imam ozbiljne poteškoće zbog kojih su svi zabrinuti. Do treće trke u sezoni, jer tako propisi FIA nalažu, nema šanse da se bilo šta popravi. Uspeli smo samo da pomerimo pedale 10 cm ka gore i to mi malo olakšava poziciju. Inače, mogu da izdržim dva kruga u vožnji, posle mi se uklješti nerv i počne da trne noga od kuka na dole. Zbog nesnosnih bolova moram da se zaustavim. Ne znam kako će izgledati trka u Argentini, nadam se da ću uspesti da je izvezem, a da ne završim u bolnici“ – rekao je srpski as u današnjem obraćanju novinarima.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *