Mikica Vesnić novi član EKO Racing tima

Kompanija EKO Serbia a.d. nastavlja da podržava automobilski sport. U novoj sezoni automobilskih trka 2015. EKO Racing team nastupiće u sastavu Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović sa vrhunskim automobilima Opel Vectra Super Touring i BMW 320 S2000 WTCC u najbrojnijoj klasi do 2000ccm.

Kompanija EKO je prisutna u automobilskom sportu od 2006. godine kroz EKO Racing tim, a na osnovu ovog sponzorstva razvijen je atraktivni EKO Racing koncept koji je prenet na EKO mrežu u Srbiji, ali i u regionu.

Nakon nekoliko godina pauze EKO Racing team se ponovo vraća na srpsku sportsku automobilsku scenu i zajedno sa Milovanom Mikicom Vesnićem odlazi i korak dalje. Novina je da će ekipa u sezoni 2015 nastupiti na internacionalnoj sceni i sa ponosom braniti boje Srbije takmičenjem u okviru prestižnog šampionata centralne Evrope na kružnim stazama. Potpisivanjem sponzorskog ugovora između kompanije EKO i Milovana Mikice Vesnića na Sajmu automobila u Beogradu započeće novo poglavlje kako u samoj karijeri jednog od najpoznatijih sportskih automobilista sa ovih prostora tako i u daljem razvoju EKO Racing tima.

2015-03-26 12-23-05

Centalno-evropsku zonu u okviru Svetske automobilističke organizacije (FIA) sačinjavaju Italija, Austrija, Mađarska, Poljska, Češka, Slovačka kao i zemlje ex-Jugoslavije Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija i naravno Srbija. Takmičenja se održavaju na najpoznatijim evropskim autodromima (Hungaroring, RedBull ring, Poznan, Most, Brno, Slovakiaring, Grobnik … ) a format se sastoji od duplog trkačkog vikenda (dve trke sa odvojenim kvalifikacijama). Na jednom takmičarskom vikendu u okviru CEZ-a nastupi i preko 200 takmičara podeljenih u četiri klase što samo po sebi govori o kvalitetu i težini serije. Najbrojniju klasu D4-2000ccm sačinjavaju automobili sa atmosferskim motorima zapremine do 2000ccm i težinama od samo 900kg i preko 300ks što ih čini izuzetno brzim i atraktivnim.

2015-03-26 12-18-01

Prisutnima na konferenciji su se obratili generalni direktor kompanije EKO Serbia, Goran Dejanović, Vassilis Makris, senior komercijalni director, Marija Lukić, menadžer maloprodaje i marketinga, Milovan Vesnić, automobilista i Andrej Kulundžić, automobilista.

2015-03-26 12-00-29

Predstavnici kompanije su poželeli dobrodošlicu Mikici Vesnić u EKO Racing tim, poželevši mu uspeh u predstojećoj sezoni i vraćanje titule u Srbiju. Najinteresantniji detalj konferencije je pozdrav i prenošenje klupskih obeležja sa vozača koji je dugo vozio za Eko Racing tim, Andreje Kulundžića, na Mikicu Vesnića koji će za tim voziti u budućnosti. Nekadašnji rivali srdačno su se pozdravili i po prvi put stali iza istog tima u ovom sportu.

2015-03-26 11-57-02

Ekipa EKO Racing tim u 2015. Godini ima ambiciozan cilj, a to je povratak u Srbiju titule šampiona centralne Evrope koju je Vesnić, kao jedini sa prostora ex-Jugoslavije, već osvojio 2013-te godine. Plan nastupa obuhvata učešće na najmanje dvanaest trka u okviru CEZ-a, ali i predstavljanje tima na takmičenjima u Srbiji, u Novom Sadu i Beogradu.

2015-03-26 12-51-15

Cilj svih aktivnosti kompanije EKO Serbia a.d. jeste poslovanje u skladu sa osnovnom vizijom kompanije – Biti prvi izbor potrošača, obezbediti usluge i proizvode vrhunskog kvaliteta, brinući ujedno o našim zaposlenima, lokalnoj zajednici i očuvanju prirodne sredine.

 

EKO Serbia PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *