Milovan Vesnić u pohodu na prve bodove

Sutra ujutru, karavan ASK Sport Auto Vesnić kreće na put dug 1700km, a cilj je Francuska i staza Paul Ricard gde su ovog vikenda na programu prve dve od deset trka Evropskog KUP-a turing automobila (FIA ETCC) sezona 2014.

Vesnić će se boriti za zvanje najbržeg u najbrojnijoj klasi TC2 u kojoj je prijavljeno 11 takmičara iz Švajcarske, Češke, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Turske i naravno Srbije. Kompletna divizija broji ukupno 31 automobil što obećava više nego zanimljivu borbu od prvog metra.

 

vesnic_francuska2

 „To što u sezonu ulazimo relativno nepripremljeni samo je naš problem i ne predstavlja nikakvo opravdanje. Iskreno, nisam navikao da sve radimo u poslednji čas ali neke stvari su bile van naše moći i izmakle su kontroli. Kako god, i tim i ja smo maksimalno motivisani i daćemo sve od sebe. Ja ću se iskreno truditi da vozim pametno i pre svega dovezem auto do cilja. Rezultat je bitan ali svakako nije u prvom planu. Konkurencija je jaka i uigrana ali im neće biti lako sa nama jer verujemo u sebe i pored toga što nam je ovo debitantska sezona u ETCC-u. Siguran sam da ćemo im „otkinuti“ parče bodovnog kolača.“ – poručio je Vesnić pred polazak.

Podsetićemo Vas da se trka u Francuskoj vozi na čuvenoj stazi Paul Ricard čija je dužina nešto manja od 4km. U nedelju 20. aprila voziće se dve trke od po 14 krugova sa početkom u 10h i 11h. Dan ranije u subotu u 13h na programu su zvanične kvalifikacije koje određuju startne pozicije za trku 1 dok se u drugoj startuje po plasmanu iz prve trke stim što prvih osam vozi u obrnutom redosledu. Vesnić će sa stazom imati priliku da se upozna u petak tokom slobodnih treninga.

vesnic_francuska1

Snimak trke možete gledati 22. aprila na programu stanice Eurosport 2 dok uživo vremena sa treninga i trka možete tokom celog vikenda pratiti na portalu http://www.mstworld.com/timing/livetiming.


Milovan Vesnić PR

2 thoughts on “Milovan Vesnić u pohodu na prve bodove

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *