Nemački auto godine 2022: nagrađen novi PEUGEOT 308

Žiri “Nemačkog automobila Godine” (GCOTY) je 26. oktobra 2021. proglasio novi PEUGEOT 308 za pobednika u Compact klasi, među 11 kandidata 9 različitih proizvođača automobila. Za žiri, PEUGEOT-ova strategija Power of Choice bila je poseban focus: kupci imaju mogućnost izbora između benzina, dizela i dva plug-in hybrid motora. Dodatni razlozi za nagradu za kompaktni hatch su moderna tehnologija, digitalni i individualno adaptivni PEUGEOT i-Cockpit®, kao i novi dizajn sa novim PEUGEOT logom. Kompaktni hatch sa znakom lava je pobednik, kao i njegov prethodnik koji je dobio mnoge nagrade, uključujući i „Automobil godine 2014“.


Fokus na “Nemački auto Godine” (GCOTY)1

Novi PEUGEOT 308 je 26. oktobra pobedio na GCOTY 2022 u klasi Compact koja predstavlja najpristupačnije automobile. Nagrađeno je pet kategorija: Compact, Premium, Luxury, New Energy i Performance. Fokus je bio na relevantnosti modela na tržištu i njihovoj budućoj održivosti. Pobednici u ovih pet klasa takmičiće se za ukupni GCOTY 2022, koji će biti objavljen 25. novembra. Nezavisno od bilo koje izdavačke kuće, proizvođača automobila ili sajma automobila, GCOTY nagradu dodeljuje žiri od 20 međunarodnih automobilskih novinara. Većina njih se nalazi u Nemačkoj ili u zemljama nemačkog govornog područja.

„Ovo je prva nagrada za novu generaciju PEUGEOT-a 308. Veoma smo ponosni što je 308 uspeo da se afirmiše u kompaktnoj klasi u Nemačkoj. Veliko hvala žiriju Nemačkog automobila godine i celom PEUGEOT timu. Uspeh nam takođe pokazuje da smo na pravom putu sa strategijom Power of Choice i našim doslednim pravcem ka elektro-mobilnosti. Sa novim PEUGEOT-om 308, već smo elektrificirali 80 posto našeg asortimana automobila.” Rekao je Haico van der Luit, generalni direktor PEUGEOT-a u Nemačkoj

Novi PEUGEOT 308: izraz novog identiteta brenda

Kao prvo serijsko vozilo sa novim logotipom, PEUGEOT 308 je u središtu novog identiteta brenda sa znakom lava. Full-LED farovi prikazuju svetlosni potpis tipičan za brend (vertikalno napred i sa tri kandže pozadi). Najsavremeniji sistemi za pomoć vozaču kao što su kamera za vožnju unazad, sistem za upozorenje na sudar, pomoć u mrtvom uglu sa dometom od 75 metara, pomoć pri
kočenju u slučaju nužde i aktivni sistem upozorenja o napuštanju trake sa intervencijom upravljanja obezbeđuju dodatnu bezbednost tokom vožnje. PEUGEOT i-Cockpit® (kompaktan volan, head up displej, centralni ekran osetljiv na dodir) je dalje razvijen i modernizovan za novi PEUGEOT 308. Sa i-Connect® Advanced i digitalnim i-Toggles®, ovaj model ima intuitivni i umreženi infotainment sistem.

Kao što njegov moto Power of Choice kaže, novi PEUGEOT 308 dolazi u dve plug-in hibridne verzije (električni i benzinski motor 180 KS i 225 KS), ali i kao opcija sa unutrašnjim sagorevanjem sa raznim benzinskim ili dizel motorima. Potpuno električna verzija će uslediti 2023. godine.

Sve informacije o GCOTY nagradi dostupne na https://www.gcoty.de/

 

Peugeot Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *