Nezaustavljivi Fiat Tipo završio svetsku turneju za 133 dana

Fiat Tipo je u svojoj standardnoj verziji prešao neverovatan put od 41.000 kilometara – dužina jednaka obimu zemljine kugle – za 133 dana. Ovo epsko putovanje obuhvatilo je 22 zemlje i 122 grada, a za upravljačem se nalazio novinar Okan Altan. Pre polaska 13. avgusta, direktno iz fabrike Tofaş u Bursi, a koja predstavlja jedan od najinovativnijih industrijskih pogona na svetu, što je potvrđeno zlatnom medaljom za Proizvodnju svetske klase (World Class Manufacturing), Fiat Tipo nije podvrgnut nikakvim dodatnim tehničkim pripremama za svoj dug put oko sveta.

Prva zaustavljanja na ovoj svetskoj turneji bila su u Evropi: iz Turske je crveni Fiat Tipo sa 4 vrata putovao kroz Grčku, Bugarsku, Rumuniju i Ukrajinu pre nego što je ušao na teritoriju Rusije. Tu su neumorni automobil i vozač sledili put koji prati najpoznatiju svetsku prugu – Transsibirsku železnicu, putujući ukupno 11 sati na dan, bez ikakvih znakova umora. Putovanje se zatim nastavilo kroz Japan gde je automobil dočekan sa ushićenjem od strane lokalnog stanovništva, pre nego što je dospeo do Jokohame, gde se ukrcao na brod za Meksiko.

Takva izuzetna avantura nije mogla proći bez nezgoda, pa se desilo da je, zbog birokratskog propusta gospodin Altan morao da čeka 11 dana pre nego što je ušao u severnoameričku zemlju u koju se zaputio. Put je zatim nastavljen 40-dnevnim putovanjem brodom preko 6.000 km prostranstva Atlantskog okeana koji razdvaja Meksiko od Velike Britanije. Nakon iskrcavanja na engleskoj obali, Fiat Tipo je obišao još 14 evropskih zemalja, uključujući Holandiju, Nemačku, Francusku, Švajcarsku, Austriju i Italiju. Svetska Fiat Tipo turneja završila se povratkom kući automobila i njegovog neustrašivog vozača, koji, nakon 400 časova provedenih za upravljačem ovog vozila, visoko vrednuje pouzdanost modela Tipo, kao i njegovu udobnost na različitim površinama, uključujući i najteže puteve ali i vožnju u najlošijim vremenskim uslovima. Poduhvat je ostvaren bez posebnih priprema automobila, a zahvaljujući visokim standardima projekta Tipo, u koji je bilo uključen tim od preko 2.000 inžinjera i specijalista u trajanju od preko 3 godine, sa pređenih gotovo 9 miliona kilometara u test vožnjama u najekstreminijm uslovima, na različitim geografskim širinama.

Kao rezultat, dobijen je visoko-kvalitetan model, kao i efikasno ostvarenje formule zasnovane na ličnosti, jednostavnosti i funkcionalnosti u spoju sa nenadmašnom vrednošću: to su karakteristike koje su zapečatile uspeh vozila linije Tipo. Automobil je trenutno u ponudi u verzijama sa 4 i 5 vrata i kao karavan, sa benzinskim, dizel i TNG motorima, kao i sa mehaničkim i automatskim prenosom. Ukratko, ponuda izvrsne zaokružene linije sa fokusom na vrednost koja se dobija za uložen novac, ključni element strategije funkcionalnih vozila brenda Fiat, izražen u sloganu „Ne treba Vam mnogo da biste dobili puno“.

 

FCA Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *