Novi 500 proglašen za „najbolji mali električni gradski automobil“ i „najisplativiji kabriolet“ na konkursu What Car? 2023.

Potpuno električni Novi 500 odbranio je svoje titule najboljeg malog električnog gradskog automobila i najisplativijeg kabrioleta u okviru nagrada What Car? za 2023. godinu, stekavši dodatno priznanje stručnjaka i sakupivši ukupno 37 nagrada, što ga čini najnagrađivanijim FIAT modelom ikada. Žiri je pohvalio automobil zbog njegovih performansi u vožnji i klasičnog dizajna.

Ovaj uspeh potvrdili su njegovi briljantni prodajni rezultati: otkad je predstavljen 2020. godine, Novi 500 je odabralo više od 120.000 kupaca širom sveta. U 2022. godini bio je najprodavaniji električni automobil u Italiji, a bio je u vrhu i u Španiji i Nemačkoj. To nije sve: prošle godine, Novi 500 bio je treće najprodavanije električno vozilo na 10 većih evropskih tržišta, i najprodavanije električno vozilo na baterije grupe Stellantis u Evropi.

Novi 500 je dizajniran i proizveden u Torinu i predstavlja simbol italijanske kreativnosti, osvajajući fanove proizvoda „Made-in-Italy“ širom sveta. Novi 500 se trenutno prodaje u 38 država i četiri različite geografske oblasti: od Evrope do Latinske Amerike, od Bliskog Istoka do Japana. Novi 500 je u prvom redu strategije elektrifikacije brenda i uskoro stiže u Sjedinjene Američke Države, nastavljajući svoje globalno putovanje izvan Evrope.

 

Stellantis Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *