Novi Honda Connect audio i informacioni sistem za Evropu

Predstavljen na Sajmu u Parizu, Honda Connect multimedijalni uređaj nudi veću udobnost i komunikaciju dok ste na putu, a karakteriše ga širok spektar funkcija koje su prezentovane na 7- inčnom displeju. Postavljen kao standardna oprema, sistem će po prvi put biti dostupan na Hondinim modelima Civic, Civic Tourer i CR – V sledeće godine.

Jednostavan i intuitivan za korišćenje, Honda Connect pokreće Android 4.0.4 , a koristi poznatefunkcije pametnih telefona “pritisnite, prevucite i otkucajte” za pristup njegovim karakteristikama. Ekran se može prilagoditi tako da odgovara željenim opcijama pojedinačnih korisnika. Postoje dva različita “vizuelna stila” koje se mogu izabrati, omogućavajući korisnicima da sami kreiraju sistem i da ikoneoznačene bojama čine navigaciju kroz ekran, koji je osetljiv na dodir.

Honda Connect pruža putnicima na prednjim sedištima brz pristup informacijama o vozilu, parking kameru za vožnju unazad, muziku, kao i Bluetooth vezu za telefone. Funkcije novog sistema uključuju: internet, pre – instalirane aplikacije, Honda App Centar, opcionu Garmin satelitsku navigaciju, audio ( CD opciono ), AM / FM / DAB i internet radio, telefonski interfejs i Bluetooth vezu, parking kameru za vožnju unazad sa dinamičnim smernicama i niz drugih bitnih informacija o vozilu, kao što su merač merač pređenog puta, ekonomičnost goriva i vreme putovanja.

28308_Honda_Civic_Sport

Bežična upotreba je omogućena jednim od najbržih procesora u industriji, NVIDIA Tegra 3. Integrisanjem Tegra procesora namenjenog automobilima, Honda postaje devetnaesti proizvođač automobila na svetu koji koristi NVIDIA tehnologiju za informativno-zabavne aplikacije unutar vozila. Ova objava se poklopila sa premijernim predstavljanjem navedenih Honda modela na ovogodišnjem Mondial de l’Automobile sajmu u okviru pariskog sajma automobila.

“Honda donosi napredne NVIDIA mobilne tehnologije stvarajući nov, bitan segment u automobilizmu,” izjavio je Rob Csongor, potpredsednik i generalni direktor za automobilizam u kompaniji NVIDIA. “Unutar ovih Honda modela, NVIDIA Tegra rešenje pomaže Androidu da stvori otvorenu, fleksibilnu informativno-zabavnu platformu koja premošćuje jaz između aplikacija za pametne telefone i zahteva automobilske industrije, ali ono što je najvažnije – čini vožnju sigurnijom.”

tegra3

NVIDIA i Honda su radili zajedno na integraciji Android 4.0.4 kao embedded operativnog sistema unutar 2015 Honda Civic, Civic Tourer i CR-V modela.

Bluetooth povezivanje i internet pristup

Kao što njegovo ime znači, novi sistem Honda Connect nudi odličnu vezu tako da su vlasnici Honde on-line i dok su na putu. Bluetooth povezivanje omogućava korisniku da poveže svoj smartfon sa Hands Free telefonskim sistemom u automobilu, nudeći rad pametnom telefonu kroz Honda Connect.

Honda Connect je takođe omogućila MirrorLink, koji pruža besprekornu vezu između sistema i korisnika pametnih telefona – pod uslovom da je kompatibilan. Ova tehnologija omogućava korisniku da prikaže ekran pametnog telefona kroz Honda Connect i dobije pristup njihovim aplikacijama za pametne telefone.

Sa Honda Connect takođe možete da se povežete na Internet preko WiFi povezivanjapametnog telefona ili mobilnog WiFi rutera, omogućavajući internet pretraživanje tokom vožnje, pod uslovom da je stacionarni, omogućavajući pretragu lokalnih pogodnosti i upoznavanje znamenitosti nalokaciji u blizini vozila. Sistem dolazi sa nizom unapred instaliranih aplikacija i korisnik može preuzeti druge aplikacije sa Honda App Centra.

28508_Honda_Civic_Sport

Prethodno instalirane aplikacije – Aha

Honda Connect dolazi sa unapred instaliranim aplikacijama , uključujući “Aha”, koji omogućava pristup sadržaju, a da vozač i dalje gleda put. Aha nudi hiljade audio stanica, muziku, vesti i audio knjige – kao i medije vesti i lokalne usluge. Jednostavan za korišćenje, integrisani interfejs čini pretragu Twitter naloga bezbedanom i lakom, pritiskom na dugme. Aha uključuje tačke koje su od interesa za pretraživanje, pomažući tako korisnicima da pronađu najbliži restoran ili hotel.

Opciona aplikacija – Garmin navigacija

Kao opcija, nagrađivana Garmin satelitska navigacija će biti na raspolaganju kao potpuno integrisana u Honda Connect. Predinstalirane mape omogućavaju korisnicima navigaciju u oblastima bez mobilnog prijema i milione tačaka interesovanja koje čine da korisnici lako nađu sve što traže.

Navigacija koja glasom navodi skretanje-po- skretanje ima nadograđene napredne funkcije navođenja za laku navigaciju vozača kroz najizazovnije situacije. Linijska uputstva označavaju odgovarajuću liniju sa koje treba skrenuti i realnu fotografiju koja prati raskrsnice – realistične slike saobraćajnica i izlaza. Sistem takođe ima karakteristike realnog vremena saobraćaja, upozorenja o ograničenju brzine, 3D zgrade, pregled terena, i eko – usmeravanje.

Po prvi put Hondina navigacija biće dostupna sa mapama Srbije i Crne Gore, a uz to osiguran je I besplatan update u narednom periodu.

 

Honda Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *