Novi KIA Sorento

Kia je pokazala prve fotografije novog Kia Sorenta. Radi se o 3. generaciji ovog popularnog sportskog terenca i predstavlja novi izgled, koji se može pohvaliti drskijim stilom i modernijim detaljima.

Novi Sorento, koji je u odnosu na prethodnika duži, niži i širi, a ima i duže međuosovinsko rastojanje, svoju budućost će pored uspešne istorije graditi na premium izgledu i osećaju, većoj prostranosti i brojnim inovativnim pomagalima.

S dizajnerskim karakteristikama brenda i zrelijim izgledom novi model u duši ostaje prepoznatljiv kao i svaki Sorento. Novi izgled je evolucija postojećeg modela, koji uključuje  sveže vizuelne elemente, koji su svoju inspiraciju našli u konceptu Kia Cross GT s prošlogodišnjeg salona automobila u Čikagu, a karakterišu ga duguljasta motorna maska i potpuno drugačiji D stubić.

2016-kia-sorento-03-1

Spoljašnjost novog Sorenta nastala je pod okriljem Kijinog dizajnerskog studija u korejskom Namyangu, ali su značajan doprinos dala i ostala dva kućna dizajnerska studija u Frankfurtu i Irvinu (Kalifornija).

Napred je novi Sorento dobio veći, uspravniji ‘tigrov nos’ s prepoznatljivim 3-dimenzionalnim dijamantnim uzorkom i duguljaste, prema nazad zategnute farove. Niža krovna linija, viša bočna linija i mišićava i okrugla ramena na zadnjem delu stvaraju dramatičnu figuru.

Elegantniji izgled postignut je promenjenim dimenzijama (dužina: +95 mm, 4.780 mm; visina: -15 mm, 1.685 mm) i 80 milimetara dužim međuosovinskim rastojanjem (sada će biti 2.780 mm), koji omogućava više prostora za putnike u sva tri reda sedišta.

Svetska premijera novog Sorenta biće krajem avgusta u Južnoj Koreji, dok će u Evropi biti premijerno predstavljen 2. oktobra na salonu automobila u Parizu.

 

KIA Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *