Novine u HYUNDAI Motorsport-u

Hyundai Motorsport je objavio da je za svog novog tehničkog direktora, koji će preuzeti tu funkciju odmah, imenovao poznatog italijanskog stručnjaka automobilskog sporta, gospodina Nino Frisona.
Frisonova baza će biti u samoj fabrici Hyundai Motorsport u Alzenau, odakle će obilaziti različitaa inženjerska odeljenja (šasija, motora i dizajna). On će svoje izveštaje predavati vodji tima, Michel Nandanu, I biće odgovoran za kontinuirani razvoj Hyundai i20 WRC automobila.

Frison ima bogato iskustvo od preko trideset godina tokom kojih je postao jedan od najpouzdanijih i tehničkih savetnika menadžmenta u međunarodnom automobilskom sportu. Njegovo iskustvo obuhvata sve oblike trka, počev od jednoseda, uključujući i brojne vodeće funkcije u timovima Formule 1 , na vrhuncu FIA Svetskog reli šampionatu (WRC) .

Od osnivanja Hyundai Motorsporta decembra 2012. godine, pozicija tehničkog direktora je bila upražnjena s obzirom da je te dužnosti obavljao vodja tima Michel Nandan. Kako Hyundai Shell World Rally tim nastavlja da se razvija tokom svog debitovanja u FIA World Ralli šampionatu (WRC) ove sezone, imenovanje Frisona na mesto tehničkog direktora će omogućiti Nandanu više prostora za nadgledanje celogo projekta.

noviteti_hyundai_motorsport_01
Hyundai Motorsport predstavio potpuno nov ,,Dino’’ motor u svom postrojenju u Alzenau

Hyundai Motorsport je nedavno predstavio i svoj novi tip, dinamometra (Dino) u svojoj fabrici u Alzenau kao sledeći korak da ubrza svoj razvoj motora i načine njihovog testiranja.

Dino će dati više slobode timu da sprovede u toku razvoja i testiranja njegovog 1,6-litarskog turbo, unutar kompanije, dok ujedno pruža i simuliciju širok spektar uslova sa kojima će tim biti suočen u konkurentnom okruženju WRC.

noviteti_hyundai_motorsport_02
Neuville i Hanninen će se pridruži Evropskom reli prvenstvu u svojstvu komentatora

Takođe, saopšteno je da će vozači Hyundai Shell World Ralli tima, Thierri Neuville i Juho Hanninen učestvovati u dva kruga FIA Evropskog reli šampionata (ERC) kao članovi komentatorskog tima ovog leta.

Belgijanac i Finac će ostaviti svoje vozačke obaveze po strani na kratko i umesto za volanom svog Hyundai I20 WRC automobile, sedeće za mikrofonom kanala ,,Eurosport’’

Neuville, čovek koji je doneo uspeh tokom 2014. WRC-a timu, osvajanjem treće pozicije, pridružiće se ostatku tima za ERC događaj, Ypres Reli, koji će biti održan u junu. Hanninen, će u međuvremenu biti počasni gost ,,Eurosporta u julu mesecu za vreme vožnje sedmog kruga ERC-a u Estoniji, susednoj zemlji njegovoj rodnoj Finskoj”. Vozačima nije strano da stanu ispred kamera, ali u ovom slučaju oni će biti za mikrofonom na mestu komentatora , što im bez sumnje neće biti ni malo teško.

 

Hyundai Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *