Opel Astra: 500.000 porudžbina za „Automobil godine 2016.“

Arhitektura vozila male mase, visokoefikasne pogonske tehnologije i moderna digitalna povezanost, uz sisteme vozačke asistencije – ovi kvaliteti Opel Astre, premijerno predstavljene na Salonu automobila u Frankfurtu 2015., već su zadobili poverenje više od 500.000 kupaca širom Evrope. Dugogodišnji bestseler trenutno drži drugo mesto na tržištu C segmenta u Evropi, kao i u Nemačkoj, ali i drugim važnim tržištima. Od ove godine, Astri je uspelo da ostvari prvo mesto u svom segmentu u Holandiji. U tehnološke hitove se ubrajaju Opel OnStar, sistem personalne konektivnosti i servisni asistent, kao i IntelliLux LED® matrični farovi, koji obezbeđuju permanentna duga svetla bez zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju. Brojne međunarodne nagrade poput „Zlatnog volana“ i „Evropskog automobila godine 2016.“ zacementirale su kredencijale Opelovog atlete koji privlači pažnju.

„Mi smo oduševljeni što naša je naša poslednja generacija Astre uspela da zadobije poverenje preko pola miliona kukpaca. Visoka potražnja za vodećim inovacijama i komponentama opreme, uz ultramoderne sisteme asistencije, pokazuje da se naša filozofija uvođenja modernih tehnologija u C segment, čineći ih dostupnim širokoj publici, isplaćuje. To je ono što mi podrazumevamo pod sloganom ’budućnost pripada svima’“, rekao je upravni direktor prodaje i postprodaje, Peter Kispert (Peter Küspert).


Bestseleri: Opel Eye prednja kamera, Navi 900 IntelliLink i AGR sedišta

 Porudžbine za Opel Astru odražavaju izvanrednu reputaciju visokotehnoloških solucija. Gotovo 60 odsto svih kupaca se odlučuje za Opel Eye prednju kameru, koja u kombinaciji sa brojnim sistemima vozačke asistencije, čini vožnju Astre ne samo prijatnijom već i bezbednijom. U vozačke sisteme asistencije se ubrajaju prepoznavanje saobraćajnih znakova (Traffic Sign Recognition), održavanje vozne trake sa upozorenjem na neželjeni izlazak iz vozne trake (Lane Keep Assist with Lane Departure Warning), pokazivač distance u odnosu na vozilo ispred (Following Distance Indication), uz upozorenje na opasnost od čeonog sudara sa autonomnim kočenjem u slučaju nužde (Forward Collision Alert with Autonomous Emergency Braking). Poslednjenavedeni sistem aktivno pomaže pri izbegavanju ili ublažavanju sudara. Ukoliko se rastojanje smanji ispod praga bezbednosti, on upozorava vozača glasnim zvučnim upozorenjem, vizuelnim signalom na klasteru instrumentacije i LED projekcijom na vetrobranu. Pored toga, autonomno kočenje u slučaju nužde se aktivira kada je opasnost od sudara evidentna. Održavanje vozne trake pruža vozaču zvučno i vizuelno upozorenje ukoliko dođe do neželjenog izlaska iz vozne trake, dok upozorenje na neželjeni izlazak iz vozne trake nežno reaguje na promenu pravca. S druge strane, indikacija distance u odnosu na vozilo ispred konstantno izračunava rastojanje između vozila. Ova vrednost se prikazuje vozaču mereno u sekundama. Stilizovana zelena ikonica u vidu automobila simbolizuje vozilo ispred. Ukoliko je rastojanje nedovoljno, Headway Alert funkcija se automatski aktivira a simbol poprima boju ćilibara.

Opel Astra je takođe dostupna sa najnovijom generacijom opcionog radara, na kojem je baziran adaptivni tempomat (ACC), koji automatski održava prethodno zadato rastojanje u odnosu na vozilo ispred. ACC automatski prilagođava brzinu i prati saobraćaj u skladu sa postavljenom bezbednom distancom; tri su podešavanja rastojanja (blizu-srednje-daleko) dostupna. ACC se ponaša kao konvencionalni tempomat ukoliko nema drugih vozila u voznoj traci ispred, ali će dodatno aktivirati kočnice da bi održao zadatu brzinu prilikom vožnje nizbrdo. Ikonice u klasteru instrumentacije informišu vozača u vezi sa postavljenom brzinom, odabranim rastojanjem, i u slučaju detektovanja vozila ispred.

Otprilike svaki treći kupac Astre bira LED zadnja svetla, što dodatno poboljšava vidljivost noću. Međutim, kupci Opel Astre nisu samo u potrazi za bezbednošću. Oni takođe žele komfor i sveobuhvatan info-zabavni sistem. Druga najpopularnija komponenta nakon paketa prednje kamere je Navi 900 IntelliLink. Oko 55 odsto svih novih modela Astre širom Evrope se odlikuje ovim ultramodernim info-zabavnim sistemom sa osmoinčnim kolor ekranom osetljivim na dodir i integrisanom navigacijom. Mape pokrivaju čitavu Evropu. Pored toga, ovaj opcioni sistem je, u zavisnosti od uređaja, kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama.

Da bi uživao u još komfornijoj vožnji, svaki četvrti kupac Astre naručuje AGR sertifikovana (Aktion Gesunder Rücken – Kampanja za zdravija leđa) i višestruko nagrađivana ergonomska sedišta za vozača i suvozača. Ona imaju funkcije masaže, ventilacije i podešavanja bočne potpore – što je jedinstvena kombinacija u C segmentu.

Popularni najviši nivoi opreme

 Oba visoka nivoa opreme za Astru, „Dynamic“ i „Innovation“, pokazali su se izuzetno popularnim kod kupaca. Od kada je „Evropski automobil godine 2016.“ lansiran, preko 60 odsto kupaca Astre se odlučilo za pakete bogatije opreme, što im je dalo pristup izdašnijoj standardnoj opremi i elementima koji sledstveno tome ne moraju da se naručuju kao opcija. Primera radi, Opelov sistem personalne konektivnosti i servisni asistent, Opel OnStar, nudi funkcije poput automatskog javljanja u slučaju sudara, dijagnostike vozila ili asistencije u slučaju krađe vozila i 4G/LTE Wi-Fi pristupne tačke¹ za stabilnu internet konekciju. Do sedam uređaja se može istovremeno povezati na sistem i koristiti mobilnu konekciju velike brzine. Rezervacija hotelske sobe² i pronalaženje odgovarajućeg parking mesta³, takođe ne predstavljaju problem za OnStar. Vozač može da kontaktira Opel OnStar Savetnika pritiskom na plavo dugme. Savetnik će u tom slučaju potražiti hotel željene cenovne kategorije i rezervisati sobu, ili poslati adresu najbližeg dostupnog parkinga navigacionom sistemu. Pored toga, Dynamic i INNOVATION paketi uključuju dodatne komponente komfora poput sedišta i volana presvučenih kožom, podesivih naslona za ruke ili svetala za maglu.

¹OnStar usluge zahtevaju aktivaciju i nalog na OnStar Europe Ltd. Wi-Fi Hotspot servisi zahtevaju nalog kod odabranog mrežnog operatera. Troškovi se primenjuju nakon isteka probnih perioda. Sve usluge su podložne pokrivenosti i dostupnosti mreže. Proverite (LOKALNI SAJT) u vezi sa ograničenošću usluga i troškovima.
²Via Booking.com. Neophodne e-mail adresa i kreditna kartica.
³Via Parkopedia

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *