BMW i3 predvodnik Triatlon trke u Beogradu

BMW Srbija bio je zvanični partner prvog beogradskog triatlona 11TRI Belgrade u polu ironman distanci. Državno prvenstvo u polu distanci organizovao je Triatlon savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport grada Beograda, Srpske triatlon unije i Ministarstva za sport i omladinu Republike Srbije.

Beogradski triatlon okupio je vrhunske sportiste, kako iz zemalja iz okruženja, tako i iz Francuske, Švajcarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Oko 170 učesnika takmičilo se u plivanju, vožnji bicikla i trčanju u beogradskom triatlonu, događaju koji u svetu privlači milione gledalaca.

Električni automobil, BMW i3, bio je u funkciji zvaničnog automobila predvodnika trke, a pored njega u trci je “učestvovao” i BMW 330e Performance, dok je centralnu poziciju, kod cilja, zauzeo BMW i8. Trka je počela plivanjem u jezeru na Adi Ciganliji u dužini od 1900 metara, a nastavila se vožnjom bicikala Savskom magistralom i preko mosta na Adi u ukupnoj dužini od 90 km, nakon čega je usledilo trčanje stazom pored reke Save ukupnom dužinom 21,1km.

Pobednik u individualnoj trci bio je takmičar Dejan Patrčević iz Hrvatske, koji je takmičenje zavrsio za 4 sata i 10 minuta.

I učesnice polu-ironman takmičenja pokazale su da su zaista napravljene od gvožđa. Prva je kroz cilj prošla Maja Urban nakon 4 sata i 42 minuta trke.

Ovo je prva međunarodna triatlon trka u Beogradu koja je bila predvođena potpuno ekološkim automobilom sa nultom emisijom štetnih gasova. Predvodeći bicikliste na stazi dugoj 90 kilometara, BMW i3 je potrošio tek 15% električne energije svoje baterije.

“Raduje me što smo imali čast da podržimo prvu međunarodnu triatlon trku u Beogradu, a posebno mi je drago što je BMW i3 predvodio trku i tako nastavio “putem predaka”. BMW je svoj prvi električni automobil proizveo daleke 1972, za potrebe maratona, kako trkači ne bi udisali izduvne gasove. Zvanični predvodnik BMW i3 i plug in hybrid BMW i8 vrhunac su napora koje BMW ulaže u oblasti održivog razvoja i uticaja na životnu sredinu. BMWi automobili idealno kombinuju efikasnost i performanse.” izjavio je Zoran Mihajlović, direktor prodaje Delta Motorsa.

BMW je takođe partner velikih međunarodnih trkačkih događaja, kao što su maratoni u Tokiju, Šangaju, Berlinu i Beču.

 

BMW Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *