Opel Corsa dobila prestižno priznanje AUTOBEST 2015

Nova Corsa je pravi pobednik. Samo tri meseca nakon lansiranja, Opel je već primio preko 55.000 porudžbina za petu generaciju ovog malog automobila. A sada je ovaj najprodavaniji model ponovo zauzeo centralno mesto na evropskoj pozornici: Opel Corsa je osvojila nagradu AUTOBEST 2015.


Na velikom finalnom testiranju u Beogradu, novi model je odneo pobedu sa ukupno 994 poena, u odnosu na isto tako nove rivale, Hyundai i20 (906 poena), Škoda Fabia (871 poena) i Citroën C4 Cactus (830 poena) čime je postala prvi automobil u istoriji dodeljivanja nagrade AUTOBEST koji je osvojio ovo prestižno priznanje u dve uzastopne generacije.

Stručni žiri nagrade AUTOBEST sastavljen je od vodećih novinara iz oblasti automobilizma iz 15 centralnih i istočnoevropskih zemalja. Na tržištu od oko 300 miliona stanovnika, ova nagrada je izuzetno popularna i cenjena. Samo automobili sa neodoljivim odnosom cene i kvaliteta mogu da osvoje ovo priznanje, jer sem klasičnih karakteristika vozila, žiri takođe razmatra i troškove održavanja, dostupnost rezervnih delova i dijapazon usluga u ponudi distributera. I na kraju, pobeđuje ponuda koja najbolje odgovara običnom, prosečnom kupcu – a Opel Corsa je pokazala da je nepobediva. Dan Vardi, predsednik žirija AUTOBEST nagrade, istakao je sledeće: „Nova Corsa je dokazala da je odličan mali automobil. Svi članovi žirija primetili su argumente zbog kojih je novi Opel ’Najbolja ponuda u Evropi za 2015. godinu’. Nova generacija predstavlja logičan sled u evoluciji Opelovog modela koji je pre sedam godina osvojio nagradu AUTOBEST“.

Autobest-2015-Opel-Corsa1

„Mi smo ubeđeni da je Corsa najbolji novi mali automobil, a sada je i žiri nagrade AUTOBEST to potvrdio. Veoma smo ponosni na to. Nova generacija modela Corsa predstavlja umetnost nemačke konstrukcije, emocionalnog dizajna i izvanrednog odnosa cene i kvaliteta. Bezbednosni i pomoćni sistemi, kao i potpuno novi, vrhunski motori i sistemi prenosa predstavljaju pravu tehnološku atrakciju,“ kaže direktor grupe Opel, dr Karl Tomas Nojman.

Autobest-2015-Opel-Corsa2

Corsa je jedan od Opelovih najvažnijih modela, i njeni primerci čine oko jednu četvrtinu tradicionalno velike ukupne prodaje brenda. Za 32 godine otkako je prva generacija modela Corsa uvedena na tržište, prodato je preko 12,4 miliona primeraka ovog malog automobila. Samo četvrta generacija, Corsa D, prodata je u oko tri miliona primeraka između 2006. i 2014 godine, i osvojila je nagradu AUTOBEST 2007. godine. I nova Corsa predstavlja osnovu trenutne ofanzive Opelovih proizvoda: do 2018. godine, ovaj brend će na tržište uvesti 27 novih modela i 17 novih motora.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *