Opel Grandland X: Novi krosover u segmentu kompaktnih automobila

Novi Opel Grandland X je nešto poput velikog brata modelu Opel Crossland X. Oba potpuno nova krosover modela (CUV) će biti predstavljena 2017. godine, i predstavljaju spoj elegancije SUV vozila i visokog nivoa dinamike vožnje. Model Grandland X savršeno odgovara aktivnom stilu života današnjice sa svojim neodoljivim izgledom terenca, podinutim sedištima, dobrom svestranom preglednošću, lakim ulaskom/izlaskom iz vozila i sa dosta mesta za prtljag. Stil automobila domišljato kombinuje robusni izgled i eleganciju, dok je dizajn enterijera veoma komforan, a u isto vreme izuzetno praktičan. Model Grandland X će proširiti široku ponudu kompanije Opel u klasi veoma popularnih kompaktnih automobila, gde će se pridružiti uspešnom modelu Astra, koji je dobitnik nagrade Automobil godine za 2016. i modelu Zafira sa sedam sedišta, koji je nedavno predstavljen.

„Naziv Opel Grandland X označava avanturistički tip vozila, uvek spreman da istraži nešto novo – u urbanom okruženju, kao i u ruralnom. Naš novi krosover model izgleda fantastično, i pomoći će nam da zainteresujemo nove kupce za brend Opel,“ izjavila je Tina Miler, direktor marketinga u kompaniji Opel.

Grandland X je deo Opelove ofanzive novih modela u kojoj će 29 novih modela biti predstavljeno od 2016. do 2020. godine. Novi krosoveri će ući na rastuće tržište: u periodu od 10 godina, od 2007. do 2017. godine, evropski udeo SUV vozila/krosovera će se uvećati sa 7 na 20% ukupnog broja prodatih vozila. Modeli Opel Crossland X i Opel Grandland X će nastaviti da budu pokretač tog rasta.

opel-c-cuv-animation-304306

Opel Crossland X će ući u B segment u prvoj polovini 2017. godine – segment u kome je Opelovo kompaktno SUV vozilo MOKKA X već prodato u više od 600.000 primeraka. U jesen 2017. godine, Opel Grandland X će se naći jedan segment iznad modela iz iste porodice – u Evropi, svako peto prodato vozilo pripada klasi kompaktnih vozila.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *