Opel na Salonu automobila u Ženevi

„Opel sada donosi više emocija, inovativniji je i snažniji nego ikada ranije. Opel je napravio veliki povratak“, rekao je šef Opel Grupe, dr Karl-Tomas Nojman prilikom otvaranja Opelovog štanda (Hala 2, broj 2231) na 86. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi (otvoren za javnost od 3. do 13. marta), ranije tokom dana. Dr Nojman je predstavio dve premijere tokom pres konferencije: sportski automobil budućnosti – GT Concept i Mokka X kompaktni SUV.
Pored ova dva modela, predstavljena je i Astra TCR, konkurent u klasi turističkih automobila, još jedan član nove Astrine porodice, takođe jasno istaknuta na Opelovom štandu. „Od početka prodaje Astre u jesen 2015., primili smo više od 130.000 porudžbina“, stavio je CEO Opel grupe akcenat na uspešan početak prodaje nove generacije Astre. On je takođe spomenuo i vrhunska priznanja koja je Opelova zvezda ostvarila: „Nakon dominacije u nekoliko nacionalnih izbora za „Automobil godine“ širom Evrope, nova Opel Astra je proglašena za „Evropski automobil godine 2016.“ juče posle podne!“ Astra Sports Tourer karavan će se u prodajnim salonima naći za samo nekoliko sedmica, i baš kao model sa petoro vrata, lakši je i efikasniji nego ikada ranije, i naravno, dolazi sa ultramodernim tehnologijama.

Sportski automobil budućnosti: Svetska premijera Opel GT Concepta

Opel je ponovo sinonim za čistu emociju. Ovo je jasno demonstrirano svetskom premijerom GT Concepta. Ovaj konceptni automobil spaja prošlost i budućnost. Međutim, GT Concept ne pokušava da imitira svog slavnog pretka. Umesto toga, on nudi jednu novu interpretaciju uzbudljivog stila originalnog modela. „Ovo je jedan od najuzbudljivijih konceptnih automobila koje sam video u životu. Čista strast! On pokazuje ko smo i gde se nalazimo: samouvereni, odvažni i inovativni“, rekao je dr Nojman kada je otkrio atraktivni, rasni automobil sa prednje-središnje pozicioniranim motorom i pogonom na zadnje točkove. GT Concept je avangardan u istoj meri u kojoj je puritanski kada je reč o formi. Duga hauba, ekstremno kratki prepusti, odvažna crvena potpisujuća liija, odsustvo ručki vrata i spoljnih retrovizora, kao i prekomernih dekorativnih elemenata – ovo je čisti sportski automobil. Bilo je potrebno da se Opelova filozofija skulpturalnog dizajna podigne na viši nivo. „Mi smo kreirali GT Concept da bi otelotvorili odvažan, emocionalan duh Opel brenda. On je dramatičan, skulpturalan i prepun inovacija“, objašnjava Mark Adams, potpredsednik Opel dizajna.

cq5dam.web.1280.1280(6)

Bestseler sada još poželjniji: Svetska premijera Opel Mokke

Opel Mokka je neprestano budi emocije još od lansiranja na tržište pre tri godine – više od 500.000 vlasnika ovog modela širom Evrope znaju zašto. Sada, na scenu stupa avanturistički SUV, koji će biti još poželjniji: „Nova Mokka X je odvažnija spolja sa rafiniranom elegancijom iznutra“, rekao je dr Nojman u vezi sa sledećim korakom u evoluciji kompaktnog SUV bestselera. Mokka X ima karakterističan izraz sa dominantnim, oštrim potpisom u vidu dvostrukog krila LED dnevnih svetala. Pored toga, dolazi sa uglađenim enterijerom i novom genracijom info-zabavnih sistema, što će je učiniti jednim od najbolje povezanih SUV modela dostupnih na tržištu, kada krene u prodaju ovog leta. IntelliLink će uvesti svet pametnih mobilnih telefona u automobil putem „Apple CarPlay“ i „Android Auto“ funkcija; dok je Opel OnStar takođe dostupan kao opcija. Međutim, to nije sve. Opel će proširiti svoj motorni portfolio dodavanjem novog 1,4 litarskog benzinskog agregata sa sistemom direktnog ubrizgavanja goriva. Ovaj ultramoderni motor dolazi u kombinaciji sa šestostepenom automatskom transmisijom, Start/Stop funkcijom i pogonom na sve točkove (preliminarne vrednosti vezane za potrošnju goriva i emisiju CO2 iznose 6,6 l/100 km, odnosno 154 g/km). „Naš novi mali SUV je uzbudljiv, dostupan, inovativan i pristupačan. Jednom rečju: To je jedan Opel.“

cq5dam.web.1280.1280(7)

Laka, efikasna, praktična, sportska: Nova Opel Astra

Lakša, efikasnija, agilnija i komfornija – „Nova Astra je najbolji automobil kojeg smo ikada napravili. I naravno, ponovo je vodeća u klasi“, rekao je dr Karl-Tomas Nojman. Ovo nije potkrepljeno samo brojem porudžbina već i brojnim uporednim testovima širom Evrope u kojima je Astra izašla kao pobednik. Verzija sa petoro vrata je lakša do 200 kilograma, dok je Sports Tourer karavan do 190 kilograma lakši u odnosu na prethodni model, što je rezultiralo značajno unapređenom agilnošću i komforom tokom vožnje. Nova generacija motora garantuje obilje zadovoljstva u vožnji. Pored toga, nova Astra dolazi sa brojnim tehnologijama i sistemima asistencije, počevši od nagrađivanog, adaptivnog matričnog IntelliLux LED® osvetljenja pa do sistema upozorenja čeonog sudara sa kočenjem u slučanju neizbežnog sudara. „To je razlog zašto Astra zabrinjava višu klasu“, objašnjava dr Nojman. Sports Tourer će biti u prodajnim salonim već od sledećeg meseca, a za zadatak ima da nastavi uspešnu priču. Stiže sa više kabinskog prostora i povećanim kapacitetom prtljažnika, uprkos u velikoj meri neizmenjenim dimenzijama. Dodatno, ovo je prvi Opel sa zadnjim vratima koja se otvaraju i zatvaraju električnim putem, i to prostim pokretom stopala ispod odbojnika.

cq5dam.web.1280.1280(5)

Pored GT Concepta, dr Karl-Tomas Nojman je takođe prikazao još jedan Opelov hit za ljubitelje automobilizma – novu Astru TCR. Pogonjena 2,0 litarskim motorom sa 330 ks i 420 Nm, biće jedan od novih takmičara u „Touring Car Racing Series 2016“. Izvršni direktor Opel grupe je još jednom bio potpuno jasan: „Astra TCR će nastaviti dugu Opelovu tradiciju u automobilskom sportu.“

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *