Opel predstavlja novi model – Karl

Nova generacije modela Opel Corsa i moderni Opel ADAM sa troje vrata uskoro će moći da pozdrave novog člana svoje porodice. U leto 2015. godine, pridružiće im se još jedan mali automobil: Opel Karl sa pet vrata. „Karl je kratko i zvučno ime koje sa lako pamti, i predstavlja vrednosti brenda Opel: nemački, emotivan i pristupačan“, kaže Tina Miler, šef marketinga u Opelu.

Sa modelima Karl, ADAM i novom generacijom Corse, lansiranim u razmaku od manje od 30 meseci, Opel će već sledeće godine imati najjači portfolio u segmentu malih i mini automobila u istoriji, ali i jedan od najmlađih na tržištu. Nova porodica malih i mini porodičnih automobila moći će da zadovolji razne potrebe.

Sa oko 4 metra dužine, Corsa nudi veliku udobnost i odličan balans između spoljašnje veličine i unutrašnjeg prostora u porodično orijentisanoj karoseriji sa pet vrata, ili u sportskoj kupe verziji sa troje vrata. ADAM, šampion individualizacije dužine 3,70 metara, omogućava dinamičnu vožnju, odlične mogućnosti povezivanja i najveće mogućnosti prilagođavanja za one koji žele da njihovo vozilo bude odraz njihovog životnog stila. U kompaktnom izdanju od 3,68 metara, Karl će posedovati pet vrata, do pet sedišta i nudiće najbolje Opelove osobine na inteligentan i veoma praktičan način, i biće novi osnovni model u Opelovom portfoliju.

CITY silhouette compared to ADAM and Corsa

Karlovo ime predstavlja omaž jednom od sinova Adama Opela koji je osnovao kompaniju 1862. godine. I dok je Adam od Opela napravio najvećeg proizvođača bicikala u Nemačkoj, njegovi sinovi Karl, Vilhelm i Fridrih upustili su se u automobilsku avanturu 1898. godine, da bi već naredne godine napravili svoj prvi automobil.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *