Peugeot 208 1.6 Blue HDi postavio rekord od samo 2,0 l/100 km

Sa 1.6 Blue HDi Stop & Start motorom Peugeot 208 je postavio novi rekord u najmanjoj potrošnji goriva na dugim deonicama i to pod supervizijom UTAC-a. Lider prodaje iz Peugeot-ove game je prešao 2,152 kilometara pri čemu je utrošeno 43 litara dizela uz prosečnu potrošnju od svega 2,0 l / 100 km.

Ovaj rekord samo potvrđuje tehnološku savršenost Euro 6 Blue Hdi dizel motora i njihove sjajne rezultate pri smanjenju emisije CO2.

Tokom 38 sati testa u kome je učestvovalo nekoliko vozača koji su upravljali vozilom između tri i četiri sata, postavljen je ovaj fascinantan rezultat za automobile koji se nalaze u standardnoj proizvodnji. Testirani model je sastavni deo Peugeot game i dostupan u okviru dilerske mreže širom Evrope. Ovaj rekorder prema zvaničnim podacima ima kombinovanu potrošnju od 3,0 l /100 km uz emisiju CO2 od svega 79 g/km.

DSC_1724

Francuski proizvođač nastavlja da postavlja standarde kada je u pitanju mala potrošnja goriva i niska emisija štetnih gasova. Uvođenjem novih motora i konstantnim unapređenjem postojećih, Peugeot trenutno ima 20 motora u samom vrhu liste modela sa minimalnom potrošnjom CO2 – pet PureTech motora, tri 1.6 THP i čak dvanaest Blue HDi.

 

Peogeot Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *