Predstavljena Honda Civic Type Sport u Srbiji uz priznanje NetAuto automobil godine 2015.

U utorak, 24. februara je pred velikim brojem zvanica u hotelu Crowne Plaza premijerno predstavljen Honda Civic Type Sport, u okviru svečanog proglašenja za NetAuto Godine. Specijalizovano preduzeće koje se bavi tržišnim komunikacijama u oblasti automobilizma “Metro Market“, četrnaesti put je organizovalo izbor za titulu NetAuto putem interneta.

Ovaj događaj posetio je veliki broj gostiju kao i mnoge javne ličnosti, a među brojnim reporterima svih važnijih medija, našla se i ekipa Garaža kluba. Trudimo se da uvek budemo na pravom mestu, tako je bilo i ovaj put.

Gosti su dočekani i usluženi prvo u holu, dok su se u sali vršile poslednje pripreme. Uz raznovrsnu ponudu pića kao osveženje čekao se poziv u salu.

_MG_7132

Nešto kasnije gosti su se preselili u glavnu salu i program je mogao da počne. Nakon reči dobrodošlice najavljen je i gost iznenađenja. Kako je najavljeno, prvi vozač Honde Civic otkad je kompanija Delta Automoto uvoznik Honda automobila. Reč je o Aleksandri Radović, koja je verna Hondi dugi niz godina, te je nakon Honde Civic bila i vlasnik Accorda, a sada vozi Hondu CR-V.

_MG_7170

Aleksandra je otpevala numeru „Mali peh“, a nakon toga je u ime kompanije „Metro Market“, gospodin Zlatko Mitić direktorki Honde uručio priznanje za automobil godine, Honda Civic Type Sport.

_MG_7253

Prilikom uručenja nagrade direktorka Aleksandra Đurđević je izjavila: “Civic Type Sport je model sa najviše Hondinih “gena”. Inspirisan je Type R-om i garantuje sportsko iskustvo u vožnji dok sa druge strane nudi brojna rešenja za porodične ljude počev od najvećeg prtljažnika u klasi do jedinstvenih magičnih sedišta.”

_MG_7234

Usledio je najznačajniji momenat večeri, otkriven je novi Honda Civic Type Sport, a nešto kasnije svi prisutni su imali mogućnost da izbliza pogledaju automobil. Interesovanje je bilo zaista veliko.

Nakon uručenja priznanja, novi Civic Type Sport je kratko predstavila gospođa Jelena Rogan, direktor prodaje, koja je istakla sve najznačajnije novine, kao i prednosti ovog automobila, sa kojim ćemo se i mi detaljnije upoznati prvom prilikom. Od svih informacija sigurno najzanimljvija je da je početna cena ovog modela sa agregatom 1.4 100KS, 15.990e, dok za model koji smo imali prilike da vidimo uživo cena iznosi 19.990e.

_MG_7292

Civic Type Sport je prvi od 100% novih modela koje će Honda ove godine predstaviti automobilskoj javnosti. Honda će u 2015. godini u potpunosti obnoviti gamu, svi modeli će biti restilizovani ili potpuno novi. Ovaj model je izdvojen kao zaseban “brend” u okviru modela Civic i razlikuje se po brojnim spoljnim i unutrašnjim karakteristikama. Unapređen dizajn modela, napredne aktivne tehnologije bezbednosti ADAS, novi sistem za informacije i zabavu Honda Connect, koji je kompatibilan sa android platformom, samo su neke od odlika koje su Civic Type Sport modelu pomogle da osvoji najviše glasova posetilaca specijalizovanih automobilskih portala koji su po sopstvenim kriterijumima glasali po principu jedna email adresa – jedan glas.

_MG_7364

Civic Type Sport dolazi sa 1.6 najsavremenijim dizel agregatom Honda Earth Dreams tehnologije, koji ima najbolji odnos performansi i ekonomičnosti uz obrtni moment 300Nm / 2000o/min i 3.6l potrošnju na otvorenom, kao i dobro proverenim 1.8 benzinski agregatom.

_MG_7493

Napredni paket sistema pomoći pri vožnji ADAS, koristi inteligentne sisteme: za prepoznavanje saobraćajnih znakova, za nadgledanje kolovozne trake puta, za nadgledanje unakrsnog saobraćaja, nadgledanje mrtvog ugla, kontrolu dugih svetala, preventivno upozorenje pre potencijalnog sudara i sistem za kočenje pri malim brzinama.

poljubac

Kao prateća manifestacija, održano je i tradicionalno finale izbora za Miss NetAuto 2014. U takmičenju je učestvovalo 12 devojaka, a pored (ne)stručnog žirija, kako je sam žiri za sebe rekao, priliku da ocene devojke imali su i gosti.

Na stolovima su bili glasački listići na kojima su prisutni ocenjivali tri najlepše devojke, ali i ostavili svoje podatke za nagradnu igru koja je usledila nakon defilea devojaka. Listiće su izvlačile prošlogodišnje pobednice Miss NetAuto.

_MG_7417

Jednu od nagrada, a za nas ljubitelje automobila i najvredniju, dodelila je Honda, a nagradu je dobio pisac ovih redova, inače veliki ljubitelj Honde i vlasnik Honde Civic 7. generacije.

Zatim je po izboru publike i žirija odabrano 6 devojaka koje su ušle u uži izbor i koje su ponovo izašle pred publiku, a zatim se fotografisale i pored Honde Civic Type Sport.

_MG_7492

 

Uz pomoć glasova publike, žiri je doneo odluku da ove godine titulu Miss NetAuto 2014 odnese Nina Mirković, dok je Isidora Mladenović izabrana za Miss Fotogeničnosti.

_MG_7609

 

Da bi vam malo bolje preneli atmosferu sa ovog događaja evo i desetominutnog video snimka u kojem možete videti najzanimljivija dešavanja te večeri.

za bolji kvalitet snimka podesite rezoluciju na 720px

 

Tekst: Honda Srbija PR / Željko Jelisavac
Fotografije i video: Željko Jelisavac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *