Opel predstavlja servis Opel OnStar i modele KARL i Corsa OPC

Opel popločava put ka budućnosti obezbeđujući obimnije informacije, servise i bezbednost u automobilima. Proizvođač iz Riselshajma će predstaviti personalne mobilne servise u ponudi Opel OnStara u Evropi, nakon prošlogodišnje najave, i to na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi (od 5. do 15. marta).

Opel će uvesti sveobuhvatan paket koji donosi bezbrižnost sa mobilnom mrežom visoke brzine i brojnim servisima kroz čitavu gamu putničkih automobila. Dve svetske premijere će takođe karakterisati Opelovu proizvodnu ofanzivu nove dimenzije na obalama Ženevskog jezera: Karl će zauzeti centralnu pozornicu sa svojom idealnom kombinacijom prostranog enterijera i kompaktnih dimenzija. Atraktivni automobil sa petoro vrata predstavlja savršeno vozilo za cenovno osvešćene kupce koji su u potrazi za svakodnevnom upotrebljivošću u kombinaciji sa komforom, niskom potrošnjom goriva i modernim tehnologijama. Drugi Opelov debitant cilja potpuno drugačiju publiku: Corsa OPC je dinamična perjanica nove generacije ovog modela. Impresionira svojim moćnim turbo motorom, agilnom upravljivošću i sportskim izgledom. Četiri metra duga, „vatrena“ Corsa je pogodna kako za Nirburgring Nordšlajfe, tako i za svakodnevnu vožnju u urbanoj „džungli“.

„Mi ćemo premijerno predstaviti dva modela automobila, ali i Opel OnStar servis koji diktira modu u Ženevi“, rekao je šef Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Karl-Thomas Neumann). „Opel OnStar će nam omogućiti da našim kupcima ponudimo konektivnost sa digitalnim okruženjem sa najvišim stepenom bezbednosti. Pored toga, proširićemo naš portfolio sa KARLom i Corsom OPC. Oba automobila se perfektno uklapaju u današnja vremena, jer se obraćaju kako racionalnosti tako i emocijama. Mali automobil, baziran na racionalnom s jedne strane i sportski OPC koji cilja emocije s druge, uz dostupnu cenu. To je Opel! To je ono što nas čini snažnim!“

Opel OnStar: Asistent kada je reč o servisu personalne mobilnosti

U drugoj polovini 2015., dolazi vreme kada će Opel OnStar biti uveden u kompletnu Opelovu gamu putničkih automobila. Opel OnStar će predstavljati sledeći korak u automobilskoj konektivnosti u Evropi. U SAD, Kanadi, Kini i Meksiku, oko sedam miliona kupaca već računa na sveobuhvatni, bezbrižni paket sa Wi-Fi „hotspotom“ i brojnim mobilnim i servisima za hitne slučajeve. „Opel OnStar će učiniti vožnju bezbednijom i opuštenijom“, predviđa dr Karl-Tomas Nojman.  Bez obzira sa kakvim hitnim slučajem vozač mora da se suoči, Opel OnStar nudi asistenciju 24 časa dnevno, 365 dana u godini. Savetnik će u svakom momentu biti dostupan, a ukoliko se aktivira vazdušni jastuk, Opel On Star će se automatski staviti u funkciju.

cq5dam.web.1280.1280

Informacije i pristup automobilu su zagarantovane. Podaci u vezi sa vozilom poput pritiska u pneumaticima ili ulja u motoru se mogu proveriti preko Opel OnStar aplikacije za pametne mobilne telefona. Zaključavanje i otključavanje se takođe mogu kontrolisati putem aplikacije, a ukoliko je automobil ukraden, Opel OnStar blisko sarađuje sa policijom u cilju lociranja ukradenog vozila. Funkcionalnost dijagnostike je takođe za primer: Opel OnStar šalje mesečni izveštaj sa najvažnijim podacima i informacijama u vezi sa vozilom. Pored toga, provera dijagnostike može biti zatražena bilo kada prostim pritiskom na dugme.

Sa uvođenjem Opel Onstar sistema, svaki Opel će postati moćni Wi-Fi „hotspot“. Do sedam mobilnih uređaja se mogu simultano konektovati, omogućavajući putnicima da igraju igrice, budu u kontaktu s porodicom i prijateljima preko socijalnih mreža, gledaju filmove ili TV. Vozač takođe može da radi i kada je van kancelarije, dok automobil nije u saobraćaju.

Kompaktan, priuštiv, sofisticiran: Mali Opel KARL obraća se kako srcu tako i razumu

On je idealan automobil za cenovno osvešćene kupce: Napravite mesta za novi Opel Karl! Za ulaznu cenu od 9.500 evra (uključujući i PDV u Nemačkoj), kupci mogu da dođu do automobila sa petoro vrata, sa mestom za pet putnika ili opciono 940 l korisnog prtljažnog prostora, i to sve u samo 3,68 m dužine. Tri nivoa opreme i deset različitih boja karoserije je takođe dostupno. Prateći Opelov dizajnerski jezik, novajlija iz Riselshajma ne samo što dobro izgleda, on takođe impresionira svojim „unutrašnjim“ vrednostima. Ispod haube, može da se pohvali najnovijom generacijom Opelove pogonske tehnologije: Novi 1.0 ECOTEC sa 55 kW/75 ks. Aluminijumski, jednolitarski, trocilindarski benzinski agregat, u kombinaciji sa manuelnim menjačem i ecoFlex paketom, može da redukuje potrošnju na 4,3 l benzina na 100 pređenih kilometara u kombinovanom ciklusu, što je ekvivalentno emisiji od 99 g CO2 po pređenom kilometru.

KARL

Pored toga, KARL dolazi opremljen brojnim bezbednosnim komponentama i visokim stepenom komfora, koje kupci ne očekuju u ovom cenovnom razredu. Kao dodatak standardnoj asistenciji kretanja uzbrdo (Hill Start Assist), sistem upozorenja izlaska iz vozne trake (Lane Departure Warning), integrisan u prednju kameru je vrhunac bezbednosne tehnologije. Kao ADAM i Corsa, tako se i KARL odlikuje „City“ režimom vožnje u urbanim uslovima, koji značajno pojačava servo asistenciju i olakšava manevre, prostim pritiskom na dugme (od Enjoy paketa). Asistencija pri parkiranju je takođe dostupna, kao i tempomat sa limiterom brzine, koji je standardan od Enjoy nivoa opremljenosti. Svetla za maglu garantuju poboljšanu osvetljenost u teškim vremenskim uslovima, dok integrisana funkcija bočnog osvetljenja obezbeđuje da manevri skretanja budu bezbedniji kako za vozača, tako i za ostale učesnike u saobraćaju. „To je jedan „odrastao“ automobil koji apeluje na srce i  razum“, objasnio je šef Opel grupe.

Moćna, brza, sportska: Nova Opel Corsa OPC predstavlja čistu strast

Nova Opel Corsa OPC će se staviti u red za svoju svetsku premijeru sa iskusnim sportskim vozačima na umu. Držeći se OPC tradicije, perjanica Corsine proizvodne linije dolazi u prepoznatljivoj jarko plavoj boji, što je odmah identifikuje kao pravog člana Opel Performance Centra. Recaro sportska sedišta, volan zaravnjenog dna obložen kožom, sportske papučice, uz velike otvore za usis vazduha, karakterističnu haubu motora, odvažne bočne pragove, dominantan zadnji spojler i dvostruke završetke izduvnih cevi, demonstriraju svu moć, koju nova generacija Corse OPC ima da ponudi.

Corsa OPC

Snaga od 152 kW/207 ks jedva čeka da bude stavljena u akciju. OPC jedinica zapremine 1,6 l nudi maksimalni obrtni moment od 245 Nm, dok je dodatnih 35 Nm dostupno po potrebi preko „overboost“ funkcije. OPC moć se prenosi na prednje točkove putem šestostepenog manuelnog menjača sa kratkim i oštrim hodovima ručice. Nova Corsa OPC sprint iz stanja mirovanja do 100 km/h obavlja za samo 6,8 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 230 km/h. Da bi isporučila snagu na put na najbolji mogući način, Opelovi inženjeri su se udružili sa specijalistima iz firme Koni u cilju razvijanja šasije koja se može pohvaliti inovativnim sistemom amortizacije. Nova tehnologija amortizovanja putem selektivne frekvencije (Frequency Selective Damping (FSD)), omogućava amortizacionim silama da se prilagode u odnosu na frekvenciju automobila, na taj način obezbeđujući balans između beskompromisnog atleticizma i odgovarajućeg nivoa komfora. Iskusni vozači mogu čak isključiti kontrolu  stabilnosti (ESP) u potpunosti, kada požele da automobil dovedu do limita mogućnosti na trkačkoj stazi. Dvostruki Remus izduv isporučuje odgovarajući zvuk. „Naši OPC modeli su dinamične perjanice naših modelnih linija. Nova Corsa OPC je savršen primer. Ona tačno pokazuje od čega je napravljena, kako na trkačkoj stazi, tako i u svakodnevnoj upotrebi. Toliko je impresivna da ne želite da izađete iz nje. Tipično OPC iskustvo – jednostavno čista strast“, kaže dr Nojman.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *