Pripreme Vesnića za Slovakiaring

Novi izazov ASK Sport Auto Vesnić očekuje već ovog vikenda na poznatom autodromu u blizini Bratislave, Slovakiaring. Pauzu između ove i trke u Francuskoj tim je iskoristio da se dodatno pripremi takmičarski BMW kako bi se što bolje suprostavili iskusnim konkurentima. Testovi koje je Vesnić vozio upravo na Slovakiaringu donekle su vratili optimizam celoj ekipi ali srpski šampion je realan u oceni da pod trenutnim uslovima teško može do samog vrha.

„Previše je problema ali u tehničkom sportu kao što je automobilizam to su uobičajene stvari. Na neke nedostatke na automobilu trenutno ne možemo da utičemo ali je tempo koji smo imali na testovima u Slovačkoj obećavajući. Pred nama je još jedan naporan vikend. Dosta posla je pred mehaničarima ali i ispred mene u vozačkom smislu iako stazu u Slovačkoj dobro poznajem. Naši problemi su samo naši te ću se kao i uvek truditi maksimalno da ne razočaram svoje navijače. Nadajmo se lepom vremenu da se konačno i potrkam sa svojim konkurentima onako kako treba.“
– poručio je Vesnić pred polazak.

F1 - GRAND PRIX OF BRASIL 2013

Podsetićemo Vas da je prošle sezone upravo na Slovakiaringu Milovan Vesnić „overio“ svoju titulu šampiona centralne Evrope na kružnim stazama pa se nadamo da će i ove godine takmičenje u Slovačkoj doneti radost timu iz Užica ali i mnogobrojnim navijačima iz Srbije.

Program trkačkog vikenda obuhvata dva slobodna treninga u petak 09. maja (10h20 i 14h45), slobodni trening u subotu ujutro (09h40) kao i zvanične kvalifikacije za startne pozicije istog dana u 15h15. Prva od dve trke vozi se u nedelju 11. maja sa početkom u 09h55 dok je start druge zakazan za 10h55. Staza Slovakiaring duga je nepunih 6km i voziće se po 9 krugova.

 

Milovan Vesnić PR

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *