Promena težine automobila u WTCC šampionatu

Srpski automobilista voziće 60 kilograma lakši Chevrolet Cruze #98 u odnosu na francuski tim.

Posle odličnog starta debitantske WTCC sezone srpski automobilista Dušan Borković imaće lepu šansu da na sledećoj rundi u Mađarskoj ostvari još bolje rezultate, pošto su organizatori šampionata skinuli balast od 60 kilograma sa automobila svih timova osim Sitroena, koji su bili dominantni na prve dve staze u Maroku i Francuskoj.

Tako će 4. maja na trkama na stazi Hungaroring, vozila Sitroen C-Elize kojima upravljaju Ivan Miler, Sebastijan Loeb i Hoze Marija Lopez ostati na težini od 1.160 koligrama, dok će Honda Sivik, Lada Granta, ali i Ševrolet (među kojima i Borkovićev Cruze #98) imati 1.100 kg.

borkovic_francuska03

Kalkulacija kompenzacionih težina automobila utvrđuje se na osnovu rezultata s prethodne dve trke, kao i kvalifikacija. Kako su Sitroeni ostvarili pobede u Maroku i Francuskoj, ali i imali najbrže krugove na trkama, kao i pol-pozicije, odlučeno je da ostanu na maksimalnih 1.160 kilograma, dok su ostalim vozilima težine svedene na propisani minimum.

BANE8367

Analogno ovom izračunavanju težina, automobilima će ista varirati na trkama u Slovačkoj, u zavisnosti od rezultata koje budu postigli na Hungaroringu. Ova mera redukcije težine omogući će Borkoviću, ali i ostalim takmičarima da budu konkurentniji u nastavku WTCC sezone.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *