Tri miliona automobila proizvedeno u Opelovoj fabrici u Eisenach-u

Tri miliona automobila proizvedeno u fabrici u Eisenach-u – povodom ovog važnog dostignuća juče je upriličena proslava u fabrici Adam Opel AG u Turingiji. Mnogo uglednih gostiju, uključujući predsednicu vlade Turginije, Christine Lieberknecht, prisustvovalo je događaju.

Zvezda dana bio je beli Opel ADAM sa krovom u boji Arden Blue koji je sišao sa proizvodne trake u 11:30 uz veliki aplauz. Za volanom je bila žena koja dobro zna kako se upravlja ADAM-om, budući da ga ona vozi na Opel Rallye Cup-u: TV voditeljka Lina Van de Mars.

2014-04-24_Opel_Eisenach_ADAM_3

Prvi automobil na proizvodnoj liniji u Opel Eisenach-u bila je Opel Vectra predstavljena odmah posle ponovnog ujedinjenja Nemačke 1990. Od početka proizvodnje ukupno 1.2 milijarde eura investirano je u Eisenach, u poslednje vreme skoro 200 milliona eura investirano je u ADAM-a.

Već više od 80,000 jedinica ovog “lifestyle mini” automobila poručeno je širom Evrope od njegovog lansiranja prošle godine – najubedljiviji uspeh za fabriku koja, zajedno sa Corsom, obezbeđuje visoku iskorišćenost kapaciteta i dobru perspektivu za budućnost. Po rečima izvršnog direktora Opela, Dr. Karl-Thomas Neumann-a, odluka da se ADAM proizvodi u fabrici u Eisenach-u je bila potpuno ispravna: “Veliki je poduhvat napraviti automobil apsolutno vrhunskog kvaliteta kao što je ADAM.  On sa svojim mogućnostima individualizacije predstavlja veliki izazov u pogledu planiranja, logistike i proizvodnje. Opel je jedini proizvođač koji je izumeo i proizvodi mali automobil u Nemačkoj.”

2014-04-24_Opel_Eisenach_ADAM_1

Christine Lieberknecht, naglasila je važnu ulogu Opela u regionu kao poslodavca i pokretačke snage za razvoj drugih grana industrije: “Opel Eisenach je sastavni deo Turingije! Želimo da se uspešna priča fabrike u Eisenach-u nastavi! Već generacijama unazad, pouzdanost i kvalitet odlikuju Opel proizvode, koji su zaista postali kultni. Opel ADAM ima sve što je potrebno da postane kultni automobil.”

Eisenach nastavlja da igra važnu ulogu za Opel i GM. Direktorka fabrike Elvira Tölkes je izjavila: “Radićemo na unapređenju kvaliteta, efikasnosti i konkurentnosti  jer planiramo da fabrika u Eisenach-u nastavi da niže uspehe u budućnosti.”

2014-04-24_Opel_Eisenach_ADAM_2

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *