Range Rover uvodi viši nivo individualizacije sa novom uslugom SV Bespoke za modele Autobiography i SV

Range Rover postavlja nove standarde modernog luksuza uvođenjem usluge po narudžbini SV Bespoke, kojom se klijentima nude povećani nivoi individualizacije i prefinjenosti. Usluga je dostupna na modelima Autobiography i SV, dok niz poboljšanja u celoj liniji održava status Range Rovera kao najpoželjnijeg luksuznog SUV-a na svetu. Range Rover je originalni luksuzni SUV i već 50 godina predvodi sopstvenim primerom, kombinujući opuštajuću udobnost i pribranost sa sposobnošću savladavanja svakog terena.

Dalja ažuriranja Range Rovera uključuju najnoviju generaciju Sistema za informisanje i zabavu Pivi Pro1, dok su novi plug-in električni hibridi još snažniji. Range Rover SV takođe je po prvi put dostupan sa električnim hibridnim pogonom na modelu sa dugim međuosovinskim razmakom, dok vrhunski V8 ima tehnologiju blagog hibrida koja povećava efikasnost. Nova varijanta od 615 KS uvedena je u ekskluzivni Range Rover SV za vrhunsku snagu.

Džeraldin Ingam,  generalna direktorka, Range Rover, rekla je: „Range Rover je sinonim za ekskluzivnost i luksuz. Sada, sa novom uslugom po narudžbini SV Bespoke, pozivamo naše najprobirljivije klijente da postanu kreatori svog zaista jedinstvenog vozila – izborom željenih završnih obrada i vođeni našim dizajnerskim timom. Spajanjem unapređene individualizacije sa jedinstvenom prefinjenošću i neuporedivom sposobnošću, Range Rover nastavlja da pruža ono najbolje od savremenog luksuza.“

SV BESPOKE

Usluga po narudžbini SV Bespoke predstavlja vrhunac individualizacije, a dostupna je uz Range Rover Autobiography i Range Rover SV. Za postizanje svojih savršenih specifikacija, klijenti mogu kreirati i pripremiti svoj Range Rover u Odeljenju za usluge po narudžbini SV Bespoke u Ujedinjenom Kraljevstvu, posetiti odabrane globalne trgovce ili za krajnju pogodnost dovršiti svoju narudžbinu putem onlajn ekskluzivne virtuelne usluge.

SV Bespoke pruža pristup širokom rasponu materijala i završnih obrada enterijera i eksterijera. Klijenti slede jedinstven i sveobuhvatan kreativni proces u sedam koraka u kojem se razmatraju boje, teme, ekskluzivne opcije SV, materijali, obloge i završni slojevi, prilagođavanja i individualizacije. Svako gotovo vozilo je garancija jedinstvenosti kao i njegov tvorac, iako su dostupne i izabrane dizajnerske kombinacije koje je izabrao Range Rover Design tim kako bi klijentima pomogao da ostvare svoje snove.

Za enterijer je dostupna paleta sa do 391 bojom materijala, dok odabrana paleta boja SV Bespoke sadrži  više od 230 boja sa saten i sjajnim završnim slojevima. Alternativno, usluga usklađivanja sa uzorkom SV Bespoke može da preuzme zahtev za replikaciju bilo koje boje eksterijera, pružajući neograničen opseg individualizacije.

Nivo majstorstva dostupan od strane stručnjaka u odeljenju SV Bespoke je primer pažnje posvećene mnoštvu detalja na poklopcu motora i natpisu na vratima prtljažnika Range Rovera, koji je dostupan sa nizom završnih obrada od plemenitih metala, uključujući i 24-karatno zlato.

IZBOR POGONSKOG SKLOPA

Opsežna linija pogonskih sklopova Range Rover takođe je unapređena. Snažni i efikasni plug-in električni hibridni motori imaju novi elektromotor od 160 kW koji u kombinaciji sa 3,0-litarskim šest-cilindarskim benzinskim motorom Ingenium proizvodi 550 KS i 460 KS u modelima P550e odnosno  P460e – što je povećanje sa 510 KS i 440 KS.

Unapređena tehnologija pruža poboljšano ubrzanje u EV načinu rada, smanjujući vreme potrebno za postizanje 100 km/h sa potpuno električnim pogonom na 5,0 sekundi. Upotrebom oba izvora energije, P550e može da ubrza 0–100 km/h za 5,0 sekundi, u upoređenju sa ranijih 5,5 sekundi (ili 0–60 mph za 4,8 sekundi, u upoređenju sa ranije 5,2 sekunde).

Dostupni su uz postojeće šest-cilindarske blage hibridne benzinske i dizel motore Ingenium, a obezbeđuju CO2 emisije od 16 g/km sa dometom potpuno električne vožnje do 121 km (75 milja) – što je povećanje u upoređenju sa 113 km (70 milja) – pružajući očekivani stvarni domet do 94 km (59 milja)2.

Snaga električnog hibrida sada je po prvi put dostupna na dugom međuosovinskom razmaku Range Rovera SV. Klijenti imaju opciju izbora dizajna karoserije sa četiri sedišta sa dugim međuosovinskim razmakom, zajedno sa opcijom SV Signature Suite i efikasnom električnom hibridnom snagom, što predstavlja vrhunac luksuza Range Rovera.

Besprekorni V8 po prvi put koristi tehnologiju blagih hibridnih električnih vozila (MHEV). Sistem MHEV pruža povećanu efektivnost jer čuva energiju prikupljenu pri usporavanju i kočenju, kao i poboljšan odziv, jer se sačuvana energija ponovo koristi prilikom ubrzavanja. U kombinaciji sa drugim pogodnostima tog sistema, uključujući i glatkiji rad funkcije start/stop, poboljšane su emisije CO2.

Benzinski motor twin turbo V8 MHEV takođe je dostupan uz Range Rover SV, a odlikuje se unapređenom izlaznom snagom od 615 KS i okretnim momentom od 750 Nm, i obezbeđuje glatke i snažne performanse.

INTEGRISANA TEHNOLOGIJA

Luksuzni enterijer Range Rovera, kao nikada ranije, kombinuje jednostavno povezivanje i intuitivnu tehnologiju sa najnovijom generacijom Sistema za informisanje i zabavu Pivi Pro1. Taj sistem pruža jasni i intuitivni interfejs, što klijentima omogućava nadzor nad ključnim funkcijama vozila putem elegantnog 13,1-inčnog „lebdećeg“ staklenog ekrana na dodir4.

Nove bočne trake sa kliznim kontrolama koje se jednostavno upotrebljavaju za kontrolu jačine zvuka i klima-uređaja omogućavaju direktno, trenutno i precizno upravljanje ključnim funkcijama, bez obzira na prikazan ekran menija, dok približno 80 procenata zadataka može biti izvršeno sa dva dodira početnog ekrana. Haptička povratna informacija pruža dodatni nivo taktilnosti i komunikacije sa korisnikom.

Integrisana glasovna veštačka inteligencija Amazon Alexa AI4 i Land Roverovi sistemi glasovne kontrole pomažu vozačima da zadrže pogled na drumu dok menjaju okruženje u kabini. Sposobnost naprednog Sistema bežičnog ažuriranja softvera (SOTA) obezbeđuje da Range Rover uvek bude u toku sa najnovijim softverom, što omogućava da se vozilo i njegove funkcije vremenom unapređuju.

Range Rover po prvi put sadrži novu tehnologiju Country Road Assist kako bi bila povećana udobnost putnika i smanjen napor vozača prilikom upotrebe Prilagodljivog tempomata. Taj inteligentni sistem koristi navigacione podatke za automatsko prilagođavanje željene brzine, uzimajući u obzir krivine na putu i promene ograničenja brzine u skladu sa njima, i bez napora ubrzavajući ili usporavajući vozilo.

Posle predstavljanja u Range Roveru Sport, Dynamic Response Pro3 podiže staloženost u vožnji na nove visine. Snažna tehnologija elektronskog aktivnog upravljanja diferencijalom smanjuje naginjanje karoserije u krivinama radi postizanja opuštenije i fokusiranije vožnje, upotrebljavajući aktuatore sposobne za isporuku okretnog momenta do 1.400 Nm na svaku osovinu.

Neuporediva sposobnost Range Rovera za sve terene takođe je unapređena i uvođenjem Prilagodljivog tempomata za terensku vožnju. Kao funkcija naprednog sistema Terrain Response 2®, pomaže vozačima u kretanju na zahtevnom terenu jer održava stabilno napredovanje u skladu sa uslovima tla. Vozači mogu da izaberu jednu od četiri postavke udobnosti, dok sistem u skladu sa njima inteligentno prilagođava brzinu vozila, omogućavajući vozaču da se koncentriše samo na upravljanje u prolasku preko zahtevnog terena.

Unapređena linija Range Rovera dostupna je sada u UK. Konfigurišite svoje vozilo ovde – https://www.landrover.com/vehicles/new-range-rover/index.html

 

British Motors

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *