Renoviran Škoda izložbeni paviljon u Autostadtu

Škoda paviljon u Autostadtu u Wolfsburgu u Nemačkoj potpuno je redizajniran. Mnoštvo interaktivnih elemenata upoznaje posetioce s bogatom baštinom Škode, jednog od najstarijih proizvođača automobila na svetu koji je i danas aktivan. Izložba takođe nudi uvid u evoluciju češkog proizvođača automobila, njegove korake u elektromobilnosti i buduće težnje. Pripreme za novi izložbeni koncept započele su u januaru 2023.

Sveobuhvatno preuređenje Škoda paviljona u Autostadtu sada je završeno. Sadrži niz novih eksponata i osvežen izgled koji odražava ažurirani korporativni identitet češkog proizvođača. Ipak, tokom renoviranja, postavka je ostala verna svom osnovnom konceptu: „Od kada je otvoren, Škoda paviljon fokusiran je i na potrebe porodice i na očekivanja ljubitelja brenda. Zbog toga smo uključili interaktivne izložbe, kao i takmičenja i zagonetke posebno namenjene našim najmlađim posetiocima,“ kaže Andrea Frydlová, rukovodilac Škoda muzeja. Sportski kutak omogućava posetiocima da se uključe u takmičenje na sobnom biciklu – bilo protiv računara ili jedni protiv drugih, koristeći snagu svojih pedala za virtuelno punjenje baterije potpuno električne Škoda Enyaq. Poseban dečiji deo uključuje zid za penjanje, prostor za slikanje i takmičenje u rešavanju ukrštenih reči. Ljubitelji brenda Škoda svoje znanje o brendu i sadržaju izložbe mogu proveriti kroz kviz.

Škoda Pavilion at Autostadt, Wolfsburg

Istraživanje bogatog nasleđa i najnovijih Škoda modela
Izložba prikazuje istoriju jednog od najstarijih svetskih proizvođača automobila koji još uvek radi i takođe naglašava dugu i uspešnu tradiciju brenda Škoda u motosportu. Posetioci će se susresti s novim Škoda vozilima i nizom mobilnih i digitalnih usluga. Centralni deo obnovljene izložbe je dizajnerska skulptura budućeg velikog električnog SUV modela, baziranog na konceptu Vision 7S. Osim toga, trenutno izloženi modeli uključuju modele Fabia, Scala i gradski SUV Kamiq.

U centru pažnje su lansiranje proizvoda i sponzorisani sportski događaji
Glavna izložba dopunjena je kratkoročnim posebnim izložbama i događajima. Na primer, novi Škoda modeli biće predstavljeni u vreme njihovog lansiranja, dok će sportski događaji koje sponzoriše Škoda, kao što su Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu i Tour de France, zauzeti centralno mesto u drugim terminima tokom godine. Škoda paviljon u Autostadtu, koji je u prvih osam meseci ove godine primio oko 70.000 posetilaca, tako je spreman da privuče mnogo više ljutitelja brenda u budućnosti.

 

Škoda Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *