Restilizovani modeli BMW Serije 2

 

U martu 2018. godine tržištu će biti predstavljeni restilizovani modeli BMW Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer. Oba modela ističu se funkcionalnošću unutrašnjeg prostora, a novi izgled prednjeg dela sa širokim usinicima vazduha i izuzetno upečatljivim rešetkama hladnjaka, naglašava sportski ali i elegantan izgled automobila. Novodizajnirani zadnji deo sa većim izduvnim cevima naglašava širinu automobila, dok posebno dinamičan dizajn odlikuje modele opremljene M Sport paketom.

U eksterijeru su dostupne dve nove boje (Jucaro Beige i Sunset Orange), a ekskluzivni materijali u enterijeru vozila čine enterijer za klasu višim.

Novi dizajn je prisutan i kod opcionih LED farova i adaptivnih LED farova. Karakteristični BMW farovi, imaju novi heksagonalni izgled i prate nove stilske elemente BMW-a. Novi dizajn je prisutan i kod opcionih LED prednjih svetala za maglu.

Najnovija generacija benzinskih i dizel motora sa odlikuje se velikim poboljšanjima na polju efikasnosti, snage i odziva motora. Motori BMW Serije 2 Active Tourer razvijaju izlaznu snagu od 80 kw/109 KS do 170 kw/231 KS, a agregati BMW Serije 2 Gran Tourer od 80 kw/109 KS do 141 kw/192 KS. Potrošnja goriva u kombinovanom ciklusu za novu porodicu BMW EfficientDinamics motora kreće se u rasponu od. do 4.3 do 6.4 l/100 km, što odgovara kombinovanim emisijama CO2 od 147-112 g/km*.

Od marta 2018. svi dizel motori će koristiti tehnologiju za tretman izduvnih gasova, uključujući filter za čestice dizel goriva, NOKS adsorber katalizator i SCR (selektivni katalitički redukcioni sistem) koji koristi AdBlue za efikasno smanjenje oksida azota u izduvnim gasovima automobila. Svi četvorocilindrični dizel motori sada imaju BMW TwinPower Turbo tehnologiju uljučujući dva turbopunjača.

Plug-in hibrid BMW 225xe iPerformance Active Tourer sa dometom u elektro modu od 45 kilometara, izlaznom snagom od 224 KS i kombinovanom potrošnjom goriva od 2,5-2,3 l/100 km (emisija CO2: 57 -52 g/km) **.

Novu elektronsku ručicu menjača nalazimo u modelima sa Steptronic sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom i Steptronic automatskim menjačem sa osam brzina. Steptronic transmisija sa dvostrukim kvačilom i sedam brzina dostupna je po prvi put u oba modela, uz osmobrzinski Steptronic automatski menjač i šestostepeni manuelni. BMW 220i je standardno opremljen sa 7-stepenim Steptronic menjačem sa dva kvačila, a BMW 225i xDrive i 220d Steptronic automatskim menjačem sa 8 brzina.

Inovativni operativni koncept sa najnovijom generacijom iDrive Sistema,opcionalni navigacioni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 6,5 ili 8,8 inča, glasovnom kontrolom i iDrive funkcijom sa interfejsom osetljivim na dodir takođe su dostupni.

*POTROŠNJA I EMISIONI PODACI.
Podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2 i opsegu radnog opsega utvrđeni su prema Evropskoj regulativi (EC) 715/2007 u verziji koja se primjenjuje u vrijeme odobrenja tipa. Cifre se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj, a prikazani raspon razmatra različite veličine odabranih točkova / guma. Vrednosti vozila označenih (**) već su zasnovane na novom VLTP test ciklusu i prevedene su u NEDC ekvivalentne vrednosti kako bi se osigurala uporedivost između vozila. Što se tiče ovih vozila, za poreze vezane za vozila ili druge dužnosti zasnovane (između ostalog) za emisiju CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od vrijednosti navedenih ovdje. Specifikacije efikasnosti CO2 su određene prema Direktivi 1999/94 / EC i Pkv-EnVKV, a zasnovane (za klasifikaciju) na gorivo

 

BMW Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *