SEAT “Ateca” na vrhu Evrope

“Ateca” je donela SEAT-u veliko međunarodno priznanje kao “Best Buy automobil u Evropi za 2017.” na dodeli nagrade AUTOBEST 2017, jedne od najprestižnijih na kontinentu. Ova nagrada je garancija razvoja kompanije, kao i velikog truda koji je SEAT uložio da bi učvrstio svoje prisustvo na najznačajnijim tržištima pomoću najveće ofanzive u svojoj istoriji – lansirajući čak četiri nova modela za samo 18 meseci: “Ateca”, koja je već u prodaji, “Leon” koji stiže početkom 2017, petu generaciju modela “Ibiza” i najnoviji SEAT “Arona”, koji će se takođe pojaviti naredne godine.

„Zamislili smo model “Ateca” kao prekretnicu za SEAT. Osvajamo novi segment tržišta sa proizvodom koji našim kupcima nudi izuzetno iskustvo vožnje i istinski je predstavnik našeg izvornog DNK. “Ateca” pozitivno doprinosi podizanju našeg brenda na sledeći nivo. Ova nagrada potvrđuje da smo na pravom putu”, izjavio je Luka de Meo, predsednik SEAT-a. U svom šesnaestom izdanju, žiri AUTOBESTA je istakao faktore koji čine model “Ateca” najisplativijom opcijom za mušterije: Dizajn, komfor, lakoća vožnje, odnos „vrednost/cena“ i razvijena prodajno-servisna mreža. Nakon testiranja u Italiji krajem novembra, žiri koji čine novinari iz 31 zemlje je između pet modela koji su ušli u finale odlučio da ova prestižna evropska nagrada pripadne upravo model “Ateca”.

Dr. Matijas Rabe, potpredsednik SEAT-a zadužen za istraživanje i razvoj, kaže: “Ateca je savršena kombinacija dizajna, udobnosti i tehnologije. Idealna je za gradsku gužvu, a njene terenske sposobnosti garantuju spektakularno iskustvo vožnje na svim vrstama putovanja. Upravo zato smo uvereni da je “Ateca” pozvana da postane novi uzor u svom segmentu.“

„Ateca“, lider u gradskoj vožnji
SEAT-ov SUV trenutno prevazilazi sva očekivanja i postaje vozilo od posebnog značaja za brend, ne samo zato što je otvorio vrata jednog od najdinamičnijih segmenata tržišta, nego i stoga što kompanija namerava da ga upotrebi u suočavanju sa tako važnim izazovima kao što je budućnost gradske vožnje, koja uvek zahteva nova rešenja i nove tehnologije.

Širok spektar za sve potrebe
Raznovrsnost ponude bila je jedan od činilaca koji je modelu „Ateca“ doneo najviše ocene žirija AUTOBEST nagrade. Benzinski turbo TSI ili dizel turbo TDI motori koji nude između 115 i 190 KS, pogon na prednjim ili na sva četiri točka, manuelni menjač ili DSG. Tu su i brojne varijante opreme od „Full LED“ farova do širokog izbora sistema za asistenciju u vožnji, kao što su „Traffic Jam Assist“ ili najnoviji „Emergency Assist“, kao i najsavremeniji paket sistema za informacije i zabavu sa ekranom osetljivim na dodir od 8 inča i „Full-Link“ vezom. Najluksuznija „X-Cellence“ verzija dolazi sa elegantno opremljenom kabinom i „Alkantara“ tapaciranim sedištima. Kad je reč o bezbednosti, tu je vrhunski „Front Assist“ sistem kočenja za gradsku vožnju, koji otkriva pešake i upozorava vozača na mogućnost sudara, a može i automatski da zaustavi vozilo u vanrednoj situaciji.

 

Seat Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *