Svetska premijera novog Kia Rija na salonu u Parizu

Novi Rio četvrte generacije će svetsku premijeru doživeti 29. septembra na Mondial de l’Automobile. Riov progresivan novi izgled nastao je u Kijinim dizajnerskim centrima u Frankfurtu i Irvineu (Kalifornija), u saradnji s Kijinim glavnim centrom u Namyangu (J. Koreja).

Ravne linije i glatke površine daju vozilu prepoznatljiv, ali nov karakter, dok duži prepust, poklopac motora, međuosovinsko rastojanje i uspravniji C stub pružaju još samouvereniji i više uravnotežen izgled nego kod prethodnika.

Novi Rio će kupcima nuditi praktičnost, sigurnosne tehnologije, najnovije usluge konekcije, kao i udobniju i zabavniju vožnju s odličnom upravljivošću, što će Rija postaviti u sam vrh klase. Rio je Kijin najprodavaniji globalni model, koji je u prošloj godini našao 473.000 novih kupaca. Proizvodnja Rija četvrte generacije za evropska tržišta počinje krajem godine, tako da ga kod nas možemo očekivati početkom iduće godine.

4th Generation Kia Rio_Exterior Rear Quarter Rendering (Medium)

4th Generation Kia Rio_Interior Rendering (Medium)

Kijina novinarska konferencija na Mondial de l’Automobile u Parizu je u 29. septembra u 14:45. Kijin izložbeni prostor nalazi se dvorani 3 sajmišta (Paris Expo Porte de Versailles).

 

Kia Motors PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *