Nove lokacije za naplatu parkiranja na Novom Beogradu i u Zemunu

Od 15. avgusta 2016. godine, u delu Novog Beograda i Zemuna počinje kontrola naplate parkiranja na opštim parkiralištima izvan zoniranog područja. Parkiranje neće biti vremenski ograničeno, a naplata parkiranja će se obavljati radnim danima od 08 do 17 časova i subotom od 08 do 14 časova na Novom Beogradu i od 08 do 21 čas radnim danima i subotom od 08 do 14 časova u Zemunu.

Opštim parkiralištima izvan zoniranog područja na Novom Beogradu pripadaju parking mesta u Bulevaru Zorana Đinđića, ulicama Antifašističke borbe (od Bulevara Mihaila Pupina do Bulevara Arsenija Čarnojevića), Španskih boraca (od Bulevara  Mihaila  Pupina  do  Bulevara  Arsenija Čarnojevića), Bulevaru   umetnosti   (od   Bulevara   Mihaila   Pupina   do   Bulevara   Arsenija Čarnojevića), Bulevar Milutina Milankovića (od Omladinskih brigada do Tošinog bunara).

kontrola-naplate-parkiranja-na-novom-beogradu-533687-0-1

Takozvanoj plavoj zoni odnosno opštim parkiralištima izvan zoniranog područja pripada i deo Zemuna oivičen ulicama Stevana Markovića, Avijatičarski trg (sa desne strane od Stevana Markovića do Dr Petra Markovića), Glavna (sa desne strane od Dr Petra Markovića do Zmaj Jovine), Zmaj Jovinom i Кejom oslobođenja.

kontrola-naplate-parkiranja-na-novom-beogradu-533687-1-1

U Bulevaru Zorana Đinđića i okolnim ulicama bila je ugrožena bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a naročito pešaka, zbog nepropisno parkiranih vozila posetilaca komercijalnog sadržaja, jer je put bio nepregledan. Na osnovu odluke Sekretarijata za saobraćaj, a u saradnji sa JКP „Zelenilo-Beograd“, uredili smo razdelnu traku i time omogućili dodatan broj parking mesta. Opšta prkirališta izvan zoniranog područja se uvode i u delu Zemuna, u ulicama oko pijace. I ovde su nam u fokusu bili stanari koji imaju problem da parkiraju svoja vozila zbog velikog broja dostavnih i vozila posetilaca pijace. Uređenjem parkiranja i uvođenjem kontrole povećaće se izmenljivost automobila na jednom parking mestu. – izjavio je direktor JКP „Parking servis“ Andrija Čupković.

Za sve stanare zoniranog dela Novog Beograda i Zemuna omogućena je kupovina povlašćene parking karte (PPК) po ceni od 457 dinara mesečno.

Parkiranje se plaća slanjem SMS poruke ili kupovinom parking karte na trafici ili kod kontrolora. Slanjem SMS poruke na 9119 plaća se jedan sat parkiranja, a na 9118 plaća se višesatna parking karta koja važi istog dana do kraja radnog vremena parkirališta.

 

Preuzeto sa sajta Halo Oglasi / Vozila i delovi

One thought on “Nove lokacije za naplatu parkiranja na Novom Beogradu i u Zemunu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *