Vicešampion Poljske u automobilizmu testirao za Lein racing

Trkački vikend šampionata centralne Evrope u automobilizmu započeo je danas slobodnim treninzima na autodromu Slovakiaring kraj Bratislave. Srpski Lein racing ovoga puta nastupa u punom sastavu pa su Milovan Vesnić i Mladen Lalušić nakon nastupa na Grobniku ponovo su za volanima svojih Seat racera TCR dok se na stazu posle kraće pauze vraća i Rudi Pešović u svom BMW-u 320si.

Uspesi na evropskoj sceni i kvalitet u radu Lein racinga ove sezone privlače veliku pažnju inostranih takmičara pa je netrkački dan u Slovačkoj iskorišćen i da se za volanom jednog od Leinovih Seat automobila nađe i višestruki šampion Poljske u automobilizmu i prošlogodišnji vicešampion centralne Evrope, Poljak Jakub Wyszomirski.

“Ekipu Lein racinga upoznao sam na takmičenjima u okviru CEZ-a i pratim njihov rad tokom cele sezone. Mnogo puta su mi pritekli u pomoć oko mog automobila i pored toga što smo direktni konkurenti na stazi. Moja velika želja je bila da probam TCR automobil i zahvaljujući Lein racingu ta želja mi se i ispunila. Ja trenutno nastupam sa atmosferskom Hondom ali vremena se menjaju i na scenu su stupili moderni turbo automobili pa moram da razmišljam o budućnosti. Mislim da sam izabrao pravi tim i odlično pripremljen automobil za svoj prvi test. Sada je ispred mene duga zima tokom koje moram doneti važne odluke. Još jednom se zahvaljujem Lein racingu na ukazanom poverenju.” – poručio je Wyszomirski.

jakub001

Mikica Vesnić ispred Lein racinga je potvrdio da tim planira da u sezoni 2017 poveća broj takmičara i to u različitim evropskim serijama – “Planiramo da unapredimo infrastrukturu, povećamo broj automobila u timu, unapredimo logističku podršku i vozačka mesta ponudimo tržištu od CEZ-a, preko ETCC-a do nacionalnih serija i TCR-a. Već u ovom trenutku postoji veliko interesovanje za saradnju sa Lein racingom od strane mnogih inostranih takmičara što je najbolja potvrda kvaliteta našeg rada. Ipak ima još dosta vremena do početka sezone 2017 i još dosta kockica treba sklopiti. Jakub je nadam se samo prvi u nizu onih koji će na stazu izlaziti u automobilima koje priprema i održava naš tim i izuzetno mi je drago što je prezadovoljan saradnjom.” – izjavio je Vesnić koji je na korak da već na Slovakiaringu obezbedi svoju treću CEZ titulu.

Trke u Slovačkoj na programu su u subotu i nedelju 20-21. avgusta.

 

ASK Lein racing team

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *