Sportage od ključnog značaja za Kijino rekordno evropsko polugodište

U prvoj polovini 2016. Je Kijina evropska fabrika radila punom parom. U tom razdoblju su u slovačkoj fabrici proizveli 177.900 vozila, što predstavlja povećanje od 4,7% u odnosu na isti period prošle godine. Takođe je povećana proizvodnja motora – do kraja juna su ih proizveli više od 318.000.

Kia Sportage prvoplasirani u istraživanju J.D. Power o pouzdanosti vozila.

Novi Sportage je bio najčešći na tekućim trakama, jer je u prvih 6 meseci širom Evrope našao čak 56.126 novih kupaca. Vrlo popularni kompaktni sportski terenac iz Žiline je posebno izložen očima javnosti zbog nedavnog 1. mesta u istraživanju pouzdanosti čuvene kompanije J.D. Power za 2016., a imao je i ‘nula kvarova’ u testu izdržljivosti (100.000 km) nemačke revije Auto Motor und Sport.

“Veoma me raduje što mogu javiti da Kia Motors Slovačka i dalje povećava svoju proizvodnju. Vozila, koja proizvodimo u našoj fabrici u Žilini,svojim kvalitetom, dizajnom i sigurnošću, zadovoljavaju visoke evropske standarde. Novi Sportage, višekratni dobitnik različitih priznanja, širom Evrope postao je još popularniji od svojeg prethodnika. Moja zahvala je namenjena svim zaposlenim u fabrici, koji svojom marljivošću i radom svaki dan bitno doprinose visokom kvalitetu vozila Kia,” komentarisao je Eek-Hee Lee, predsednik i direktor Kia Motors Slovačka.

Sportage čini dve trećine proizvodnje u Žilini

Četvrta generacija Kia Sportaga brzo je nastavila tamo gde je stao uspešni prethodnik. Sadašnja verzija najprodavanijeg sportskog terenca je najpopularnije vozilo iz te slovačke fabrike, jer predstavlja čak 64% ukupne proizvodnje i trećinu Kijine ovogodišnje prodaje u Evropi.

Porodica cee’d (hatchback, karavan i kupe varijanta) predstavlja 28%, dok jednovolumen Venga čini preostalih 8% polugodišnje proizvodnje. Vozila, koja proizvode u Žilini čine 59% Kijine prodaje u Evropi u prvih šest meseci ove godine. Najznačajnija tržišta za Kijinu jedinu fabriku u Evropi su Velika Britanija (15%), Nemačka (9%), Španija (8%) i Italija (8%).

Kia Sportage Zilina 2 (Medium)

Rasla i proizvodnja motora

I proizvodnja motora je ostvarila odlične rezultate u prvom polugodištu, jer su proizveli više od 318.000 motora. To predstavlja povećanje od 11% u odnosu na jednak period prošle godine. Dizelski motori su predstavljali 54% ukupne količine, a najtraženiji je bio 1.7 CRDi motor, koji pokreće većinu Sportaga. Trenutno više od polovinu motora, koje proizvedu, isporučuju sestrinskoj, Hyundaijevoj fabrici u češkim Nošovicama.

 

7-godišnji Kia kvalitet

Kijin 7-godišnji kvalitet uključuje 7-godišnju mobilnu garanciju, 7-godišnje besplatno osvežavanje mapa (za modele s fabrički ugrađenim navigacionim sistemima) i Kijina poznata 7-godišnja fabrička garancija (odn. do 150.000 pređenih kilometara – prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara).

 

KIA Motors PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *