Tri GOOD DESIGN nagrade za Kijine modele

Kia Motors nedavno je dobila prestižne nagrade GOOD DESIGN za svoja tri najnovija modela – luksuznu limuzinu Kia K900 (na nekim tržišta se zove ‘K9’ ili ‘Quoris’, ne prodaje se u Evropi), električni crossover Soul EV i koncept GT4 Stinger, i to u kategoriji ‘prevoz’.

Žiri GOOD DESIGN, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, industrije dizajna i medija, nagradio je Kijine modele na osnovu različitih kriterijuma – inovativni dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, gradnja, koncept, delovanje, upotrebljivost, energetska učinkovitost i briga za okolinu.

Kia GT4 Stinger Concept (Medium)

Soon-Nam Lee, potpredsednik marketinga u Kia Motors Corporation, rekao je o ovom priznanju: “Ove tri nagrade GOOD DESIGN zaključuju vrlo uspešnu godinu za Kijin dizajnerski tim, koji je u zadnjih nekoliko godina za svoje najnovije modele pokupio brojne nagrade. Soul EV i GT4 Stinger spadaju među najprivlačnije modele, koje smo ikad napravili, dok se K900 može pohvaliti klasičnim, ali istovremeno i modernim stilom kao i najnovijim izgledom luksuza. Nagrade GOOD DESIGN svedoče o konstantnosti naše dizajnerske izvanrednosti.”

Kia K900 (Medium)

Kijin dizajnerski tim je od 2006. godine, otkako ga je preuzeo Peter Schreyer, dobio brojne dizajnerske nagrade za svoj upečatljiv i inovativan rad, koji je nesumnjivo značajno doprineo Kijinom velikom globalnom rastu zadnjih godina.

2015 Soul EV +

Nagrade GOOD DESIGN, koje svake godine podeljuju od 1950., nagrađuju dizajnersku izvanrednost u 25 kategorija. Dizajneri i proizvođači iz više od 30 zemalja dobitinici su GOOD DESIGN nagrada, koje su u prethodnim godinama obuhvatale sve od spajalica za papir do aviona Boeing 787 Dreamliner i NASA-inog svemirskog broda.

 

KIA Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *