Vesnić i Pešović maksimalno u Banja Luci

I treći ovogodišnji trkački vikend šampionata centralne Evrope na kružnim stazama prošao je više nego uspešno za srpski EKO Racing Team Vesnić. Ekipa je rutinski odradila posao i u nedelju tako da je ponovljen rezultat od dan pre a Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović na pozicijama jedan i dva doneli su timu nove vredne bodove.

Prema očekivanjima Milovan Vesnić i Rudi Pešović, vozači EKO Racing Team Vesnić, bez većih problema osvojili su prve dve poziije na prvoj ovonedeljnoj trci šampionata centralne Evrope voženoj na stazi Zalužani kraj Banja Luke. Dominacija srpskog turing tima najavljena je već na dva zvanična treninga a nastavljena je i kasnije na samom takmičenju. Glavni konkurenti iz serije CEZ su izostali a vozači iz Hrvatske, Bosne i Srbije jednostavno nisu mogli ozbiljnije da ugroze Vesnića i Pešovića čiji su automobili funkcionisali fantastično na pretoplim Zalužanima.

Vozači EKO Racinga su poveli od starta i do cilja u laganom tempu držali stvari pod kontrolom ne „trošeći“ previše ni sebe ni automobile.

bl011

„Odradili smo ono sta smo zacrtali.“ – izjavio je Vesnić odmah nakon završetka trke – „Banja Luka nam je malo jači trening. Testiramo nove Dunlop pneumatike i postavke automobile a novi bodovi u okviru šampionata centralne Evrope kompenzovaće one koje smo nepravedno izgubili u Austriji.“

bl012

I Pešović ima slično mišljenje – „BMW nas je izdao na drugoj trci u Mađarskoj. Sada ponovo funkcioniše besprekorno i nadam se da će tako biti i sutra. To je jedino što nas zanima pred mnogo zahtevniju trku u Slovačkoj koja je na programu za dve nedelje.“

bl010

Nedeljna trka bila je repriza one subotnje. Vesnić je poveo od starta i diktirao tempo koji je Pešović sa uspehom pratio svih 16 krugova. Ono što je najvažnije oba automobila funkcionišu perfektno i EKO Racing sa optimizmom očekuje trku u Slovačkoj koja je na programu za dve nedelje. Banja Luka je kao i uvek ispunila očekivanja što se tiče broja gledalaca koji su ponovo u velikom broju pozdravili šampione koje nemaju često priliku da vide na, uslovno rečeno, domaćim stazama.

bl203

„Konkurenti iz Evrope su nas navikli da mnogo teže dolazimo do uspeha. Bodovi jesu bitni al nisu bili prioritet. Spremni smo kao tim za trku na Slovakiaringu gde ćemo ponovo nastupiti sa oba automobila i pokušati da dodatno učvrstimo svoje pozicije u generalnom plasmanu.“ – izjavio je Vesnić.

bl204

Ukoliko ne bude nekih dodatnih iznenađenja oko bodovanja vozači EKO Racing Teama Vesnić nakon šest voženih trka zauzimaju i prve dve pozicije generalnog plasmana šampionata centralne Evrope na kružnim stazama. Nadajmo se da će tako ostati i nakon trke u Slovačkoj.

 

ASK Sport Auto Vesnić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *