Volvo proširuje operativne aktivnosti pogona u Daqingu

Volvo je ponovo istakao svoju dugoročnu posvećenost Kini značajnim širenjem operativnih aktivnosti proizvodnog pogona u Daqingu. Švedska kompanija će u njemu proizvoditi najnoviju generaciju inovativnih vozila, postavljenih na SPA platformu, čime će postati jedan od najnaprednijih proizvodnih pogona u Kini. Ovo širenje će nesumnjivo dovesti do jačeg ekonomskog razvoja u području Daqinga i doprineti još boljim prodajnim rezultatima Volvoa u Kini.

Pogon u Daqingu Volvo je pokrenuo u septembru 2013. godine, a prvi proizvod, predstavljen u septembru ove godine, jeste model XC Classic – prva generacija još uvek vrlo popularnog Volvoa XC90, namenjenog kineskom tržištu. Pogon Daqing trenutno zapošljava oko 700 radnika i ima inicijalni proizvodni kapacitet od 80.000 vozila. Prvi SPA model, koji će se proizvoditi u Daqingu, biće u celosti nova limuzina premijum segmenta.

Odluka Volvoa da značajno poveća produktivnost pogona u Daqingu je još jedan dokaz rastuće posvećenosti kineskom tržištu. Švedska kompanija je u većinskom vlasništvu kineskog Zhejiang Geely Holdinga, koji poseduje 37% deonica Volvo cars kompanije i uživa posebno bliske odnose s tamošnjim gradskim vlastima.

The Volvo Cars manufacturing plant in Daqing, China

Volvo Cars i grad Daqing zajednički rade na jačanju ekonomskog rasta i razvoja grada i njegovog okruženja, a svemu pogoduju sjajni prodajni rezultati Volvoa na rastućem kineskom automobilskom tržištu. Volvo očekuje da do kraja godine u Kini isporuči više od 80.000 vozila, što će od Kine učiniti najveće globalno tržište Volvoa. Dugoročni cilj je godišnja prodaja od 200.000 vozila u ovoj državi.

„Daqing će postati sastavni deo našeg globalnog tržišnog prisustva. Čast nam je što ćemo u Daqingu proizvoditi naše SPA modele, a pogotovo naš novi limuzinski model. To znači i da smo potpuno posvećeni našem poslovanju u Kini koja je naše drugo domaće tržište“, izjavio je Håkan Samuelsson, predsednik Volvo Cars kompanije

Automobili proizvedeni u Daqingu udovoljavaće globalnim standardima jer ovaj pogon u potpunosti zadovoljava globalne proizvodne standarde Volvoa.

„Koristeći precizne, standardizirane proizvodne metode i vrhunsku tehnologiju, pogon Daqing će kupcima ponuditi bezbedne, zdrave, ekološki prihvatljive i ukusno dizajnirane Volvo automobile s posebnim daškom skandinavskog luksuza“, zaključuje Håkan Samuelsson.

Grad Daqing

Volvo Cars usko sarađuje s gradom Daqing s ciljem ubrzanja ekonomskog razvoja, a u skladu s nacionalnom politikom unapređenja severoistoka države. Daqing u isto vreme želi da smanji svoju zavisnost od prirodnih resursa i želi da postane sofisticirani centar napredne proizvodnje.

The Volvo Cars manufacturing plant in Daqing, China

„Počašćeni smo saradnjom s Volvo Cars kompanijom koja pomaže da naš grad postane tehnološki napredan međunarodni grad s modernom industrijskom bazom. To je i čvrst temelj za razvoj premijum automobilske industrije na severoistoku Kine i uopšte rasta naše marke u Kini“, izjavio je Han Xuejian, partijski sekretar Daqinga.

 

Volvo Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *