Volvo uvodi treću smenu i zapošljava dodatnih 1.300 radnika u pogonu Torslanda

Volvo će u svom pogonu Torslanda u Geteborgu uvesti treću radnu smenu, kako bi se udovoljilo rastućoj potražnji za novim proizvodima ove automobilske kompanije. Širenje aktivnosti, planirano za prvi kvartal 2015. godine, povezano je s početkom proizvodnje potpno novog SUV modela XC90.

Uvođenje treće smene znači i zapošljavanje oko 1.300 novih radnika i prati otvaranje potpuno nove pogona za izradu karoserija, čime je kapacitet pogona Torslanda podignut na 300.000 automobila godišnje. To znači i porast broja zaposlenih u pogonu Torslanda za gotovo 40 odsto.

Potpuno novi SUV model Volvo XC90 prvi je automobil postavljen na inovativnu SPA platformu, koja će biti osnova i za sve buduće Volvo modele. Nova platforma, kao i povećanje kapaciteta pogona Torslanda deo su tekućeg, 11 milijardi američkih dolara vrednog, investicionog programa Volvoa uloženog u nove proizvode i proizvodne kapacitete.

Volvo Cars starts production of the new Volvo S60 and V60 Polestar

Prodaja Volvoa na globalnom nivou porasla je u prvih devet meseci ove godine za 9,2 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a do kraja godine očekuje se isporuka od oko 470.000 primeraka, što predstavlja rast od 10 odsto i novi tržišni rekord švedske kompanije. Očekuje se konstantan rast prodaje novog XC90 modela i tokom 2015. godine što je i razlog povećanja proizvodnih kapaciteta pogona Torslanda, gde se ovaj automobil i proizvodi. Pogon Torslanda u 2015. godini trebalo bi da dostigne novi rekord u broju isporučenih vozila.

Uz uvođenje treće smene, pogon Torslanda će implementirati i revidirani ugovor o radu, kako bi se dodatno podržala rastuća proizvodnja. Novi ugovor povećava fleksibilnost u proizvodnji, u skladu sa zahtevima kupaca. Novi radni ugovor biće predstavljen u prvom kvartalu 2015. godine. Kada ugovor bude u potpunosti implementiran, pogon Torslanda će zapošljavati ukupno 4.600 ljudi. Pogon Torslanda, koji je nedavno proslavio 50 godina rada, trenutno proizvodi Volvo modele S60, S80, V60, V70, XC70 i XC90.

 

Volvo Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *