Vozači Formule 1 Valtteri Bottas i Zhou Guanyu testirali Alfa Romeo Tonale plug-in hibrid Q4

Alfa Romeo F1 tim je još jednom na godišnjem odmoru pred sezonu u fabrici kompanije Sauber Motorsport u Hinvilu (Švajcarska), u štabu tima. U atmosferi zajedništva i koncentracije, tim se okupio kako bi se fokusirali na strategije i ciljeve za nadolazeći svetski šampionat. Prošle sezone, Alfa Romeo F1 tim je bio šesti, najbolji uspeh u poslednjoj deceniji.

Pored tima rukovodilaca, na sastanku su takođe učestvovali Valteri Botas i Džou Gvanju, vozači Alfa Romeo F1 tima koji će uskoro početi probe u bolidima za sezonu 2023. Sada je cilj da se prenese strast tima za svojim radom na stazu.

Pored vozača, zvezda u Hinvilu je i novi Tonale plug-in hibrid Q4, najsnažnija verzija u gami i model na kojem italijanski brend planira za zasniva svoju paradigmu „efikasnog sportskog duha“. Uz kontrolu vozača, Tonale plug-in hibrid Q4 je prikazao brendu Alfa Romeo svojstven užitak u vožnji koji se izdvaja po svojoj agilnosti, lakoći i dinamikama vožnje koji su najbolji u klasi. U ovom slučaju, vozilo i vozači su učestvovali u testu reaktivnosti na stazi sa nizom „vrata“ sa senzorima koja su se, prolaženjem vozila, postupno uključivala i određivala rutu.

Tonale plug-in hibrid Q4, paradigma „efikasnog sportskog duha“ brenda Alfa Romeo

Tonale plug-in hibrid Q4, koji će uskoro biti dostupan u salonima brenda Alfa Romeo, kompletira ponudu game Tonale, prvog modela sa kojim je brend napravio svoj iskorak u svet elektrifikacije. Nova verzija koja se nalazi na vrhu ponude je prvi korak ka sportskom duhu budućnosti prema viziji brenda Alfa Romeo, koji se radikalno menja i usmerava pogled ka novoj eri povezanosti i elektrifikacije, istovremeno ostajući veran njegovoj genetici italijanskog sportskog duha od 1910. godine.

Izraz nove paradigme „efikasnog sportskog duha“, Tonale plug-in hibrid Q4 je najefikasniji Alfa Romeo model ikada, sa emisijama CO2 do 26g/km, što omogućava slobodan pristup gradskim centrima, preko 80 km dometa u potpuno električnom režimu za prvoklasni dnevni domet i do 600 km ukupnog dometa za dalja odredišta na autoputevima. Tonale plug-in hibrid Q4 kombinuje efikasnost i održivost sa najboljim od sportskog karaktera. 280 KS ukupne snage ga postavlja na sam vrh i njegovom segmentu, sa ubrzavanjem od 0 do 100 km/h za samo 6,2 sekunde, i maksimalnom brzinom od 135 km/h u potpuno električnom režimu i 206 km/h u hibridnom režimu. Osećaj snage koja se može postići tokom ubrzavanja je pojačan e-AWD sistemom, jer zadnja osovina reaguje čim se stisne gas zahvaljujući trenutnom obrtnom momentu električnog motora.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *