Alfa Romeo Giulia GTAm osvojila nagradu čitalaca magazina AUTO BILD SPORTSCARS

Nepogrešiv italijanski dizajn, u kombinaciji sa snagom motora od 540 KS, uverio je čitaoce AUTO BILD SPORTSCARS magazina. Oni su izabrali model Giulia GTAm, najmoćniji automobil koji je ikada proizveo Alfa Romeo, za AUTO GODINE MAGAZINA AUTO BILD SPORTSCARS za 2021. godinu. Čitaocima je ponuđeno ukupno 109 aktuelnih modela sportskih automobila za glasanje. Model Giulia GTAm je osvojio prvo mesto u kategoriji uvoznih „Limuzina i karavana“.

Prošle godine, čitaoci magazina AUTO BILD SPORTSCARS izabrali su Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio za pobednika. Ove godine, došao je red na model Giulia GTAm. Ovaj model je ogromno dostignuće i veliki ponos ovog italijanskog brenda. Obe nagrade otelotvoruju visoko poštovanje koje nemački ljubitelji automobila osećaju prema brendu Alfa Romeo.

Proizveden je u samo 500 primeraka, dobro poznata skraćenica modela Giulia GTA znači „Gran Turismo Alleggerita” („allegerita“ je italijanska reč za „olakšano“), a model predstavlja omaž jednom od najvećih automobilskih legendi u slavnoj istoriji ovog brenda: modelu Giulia Sprint GTA iz 1965. godine. Uz opsežnu upotrebu ultralakih materijala, težina modela Giulia GTA je smanjena za do 100 kilograma u poređenju sa modelom Giulia Quadrifoglio i opremljena je nadograđenom verzijom Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo motora od 540 KS sa najboljom specifičnom snagom u klasi od 187 KS/L. Takođe pruža izvanredne performanse u pogledu prolaznog vremena na stazi i njegovog ubrzanja. Aerodinamika je specijalno napravljena, oslanjajući se na tehničku ekspertizu direktno iz Formule 1, zahvaljujući sinergiji sa kompanijom Sauber Engineering.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *