Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio proglašena za „Sportski automobil godine“

 

Ni u jednoj kategoriji nije bilo više kandidata nego u izboru za „Sportski automobil godine“, koji organizuje specijalizovani časopis AUTO BILD SPORTSCARS. Ukupno 24 modela takmičilo se u kategoriji „Limuzine i karavani/serijski automobili“, a pobednik je: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Najjača verzija ovog modela nasledila je tako model Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, koji je bio pobednik u svojoj kategoriji u takmičenju časopisa AUTO BILD SPORTSCARS pre tačno godinu dana. Ne samo da su oba vozila osvojila istu nagradu, već ih i pokreće identični V6 biturbo benzinski motor, koji proizvodi 375 kW (510 KS).

Giulia Quadrifoglio predstavlja dokaz izvrsnosti brenda Alfa Romeo, i još snažniji izraz performansi, pobedničkog DNK i prepoznatljivog italijanskog stila. Proces obnove game upotpunjen je koncentracijom sofisticiranih tehničkih rešenja kao i onih za performanse, a Giulia otelotvoruje najprefinjeniji izraz funkcionalnosti italijanskog dizajna, i sve to u jedinstvenom stilu brenda Alfa Romeo koji se ne može kopirati.

Njene performanse koje su vodeće u klasi garantuje snažni 2,9-litarski V6 Bi-Turbo motor koji je 100% od aluminijuma, sposoban da razvije čak 510 konjskih snaga i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta pri 2. 500 obrtaja po minutu. Isporuka energije točkovima odgovornost je Alfa™ Active Torque Vectoring sistema za vektorisanje obrtnog momenta. Osmobrzinski automatski prenos kalibrisan je tako da optimizuje fluidnost u vožnji i komfor. U RACE režimu, Giulia izražava svoj puni potencijal menjajući stepene prenosa brzinom munje, za samo 150 milisekundi.

Model Giulia Quadrifoglio je opremljen nizom sistema dizajniranih da poboljšaju zadovoljstvo u vožnji, a vozaču nude najaktivnije i najprivlačnije iskustvo za volanom. Među njima su Alfa™ Active Suspension, Alfa™ DNA Pro selector sa RACE režimom vožnje, i Alfa™ Active Aero splitter. Sve sisteme u stvarnom vremenu koordinira i prilagođava Alfa ™ Chassis Domain Control jedinica, neprekidno obezbeđujući idealne uslove za vozilo i vozača kako bi najviše iskoristili izvanredne performanse automobila.

Na takmičenju za „Sportski automobil godine“, urednici časopisa AUTO BILD SPORTSCARS predstavili su čitaocima izbor od 117 savremenih modela vozila u 10 takmičarskih kategorija, od malih automobila do SUV-ova, u standardnim i unapređenim verzijama.

 

FCA Srbija

One thought on “Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio proglašena za „Sportski automobil godine“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *