Alfa Romeo poželeo dobrodošlicu Andreasu Seidlu na mesto glavnog izvršnog direktora Sauber grupe

Sauber grupa i Alfa Romeo sa zadovoljstvom saopštavaju da je Andreas Seidl postavljen za novog glavnog izvršnog direktora Sauber grupe. Seidl će na svoju novu poziciju stupiti u januaru 2023. godine i njegov zadatak biće da nastavi rast grupe u celini, dok se Sauber pozicionira kao jedan od najsjajnijih sportskih i industrijskih igrača na tržištu.

Andreas Seidl je rođen u gradu Pasau u Nemačkoj, a započeo je svoju karijeru u moto-sportu na Formula 1 projektu kompanije BMW, gde je takođe radio kao direktor trkačkih operacija u Sauber grupi dugi niz godina. Kao direktor tima u kompaniji Porsche, Seidl je kasnije proslavio nekoliko svetskih šampionata i tri celokupne pobede na prestižnom „24 Hours of Le Mans“ turniru u periodu između 2015. i 2017, pre nego što je postao direktor McLaren F1 tima 2019. godine.

Seidl preuzima poziciju glavnog izvršnog direktora od svog prethodnika, Frederika Vasera; zajedno sa timom Seidl će odlučiti o imenovanju novog direktora tima, o čemu će biti izdato obaveštenje u narednom periodu.

Žan Filip Imparato, glavni izvršni direktor brenda Alfa Romeo: „Sa velikim zadovoljstvom želim dobrodošlicu Andreasu Seidlu u Alfa Romeo ’pleme’. Njegovo bogato iskustvo će biti ključno za postizanje naših ambicioznih ciljeva u 2023. Podržavaćemo i radićemo zajedno sa Andreasom i timom svaki dan tokom nadolazeće sezone, koja obećava da bude još uzbudljivija. Takođe bih želeo da iskoristim ovu priliku da se iskreno zahvalim Frederiku Vaseru za izvanredan posao koji je postigao u unapređenju rezultata tima iz godine u godinu, i postizanju najboljeg rezultata u takmičenju Formula 1 konstruktora u prethodnoj deceniji, sa osvojenim šestim mestom u 2022. godini“.

Andreas Seidl, glavni izvršni direktor Sauber grupe: „Srećan sam što se pridružujem Sauber grupi ovog januara: to je tim sa bogatim istorijatom u Formuli 1 i organizacija koju dobro poznajem iz vremena kada sam radio i živeo u Hinvilu četiri godine. Jedva čekam da se pridružim timu i radim sa svim kolegama iz Sauber grupe na ambicioznim ciljevima koje smo zajedno postavili. Želim da se zahvalim Finu Rausingu i svima u Sauber grupi na njihovom izboru: sa zadovoljstvom ću opravdati njihovo poverenje svojim radom“.

Fin Rausing, predsednik Upravnog odbora kompanije Sauber Holding AG: „Izuzetno mi je zadovoljstvo da poželim Andreasu Seidlu srećan povratak u Hinvil na mesto glavnog izvršnog direktora Sauber gurpe. Andreasovo iskustvo je bez premca, i donosi Sauber grupi jasno viđenje onoga što je potrebno da se postigne kontinuirani uspeh. On preuzima kompaniju u usponu i deli našu posvećenost rastu organizacije: radujem se dugom nizu godina uspešne saradnje koji dolazi“.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *