Alfa Romeo Tonale EDIZIONE SPECIALE: porudžbine su sada otvorene

Alfa Romeo sa zadovoljstvom je najavio da su porudžbine otvorene za model Tonale, u ekskluzivnoj „EDIZIONE SPECIALE“ premijernoj verziji. Kompletan skup njegovih elemenata ima za cilj da ispuni potrebe kupaca koji odlučuju da kupe Alfa Romeov prvi kompaktni SUV prvi put Automobil predstavlja pravu pravcatu metamorfozu brenda, gde se odvija radikalna evolucija, sa pogledom u novu eru povezanosti i elektrifikacije.

Tonale “EDIZIONE SPECIALE” biće dostupan u hibridnoj konfiguraciji sa 1,5-litarskim 4-cilindričnim motorom od 130 KS, opremljen specifikacijama koje sadrže celokupan sportski duh i tehnologiju brenda Alfa Romeo: 20-inčne felne od legure – crvene kočione čeljusti – kompletna Matrix LED svetla sa adaptivnim sistemom – zatamnjeni prozori – aluminijumske papučice – ulazak bez ključa – hendsfri električna vrata prtljažnika – 10,25-inčni radio sa ekranom osetljivim na dodir sa prepoznavanjem glasa i navigacijom – CarPlay / Android Auto + platforma za bežično punjenje – sportski kožni volan – adaptivni tempomat – F/R senzori + zadnja kamera – sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Tonale, prvi automobil na tržištu opremljen NFT tehnologijom
Kao što je najavljeno na međunarodnoj premijeri, počevši sa „EDIZIONE SPECIALE“, Tonale će biti prvi automobil na tržištu – ekskluzivno na svetu – koji će biti opremljen tehnologijom nezamenljivih tokena (NFT), što predstavlja pravu inovaciju u automobilskom sektoru. Alfa Romeo je prvi proizvođač automobila na svetu koji je povezao automobil sa NFT digitalnim sertifikatom. Tehnologija je zasnovana na konceptu „blokčejn kartice“, poverljive i neizmenljive evidencije glavnih stadijuma u životnom ciklusu jednog vozila. Ovaj istaknuti element koji se nalazi van automobila – koji se odmah može upotrebiti i održiv je – naglašava inovativnu prirodu brenda Alfa Romeo. Sa pristankom kupca, NFT će zabeležiti sve podatke o vozilu, generišući sertifikat koji se može koristiti kao garancija da je automobil održavan pravilno, sa pozitivnim uticajem na njegovu rezidualnu vrednost. Na tržištu polovnih automobila, NFT sertifikat predstavlja dodatni izvor kredibilnosti na koji vlasnici ili prodavci mogu da računaju. A u međuvremenu, kupcima će to biti potvrda da su izabrali pravi automobil.

Povezanost i softver dizajnirani da unaprede iskustvo vozača
Alfa Romeo koristi softver i povezanost kako bi unapredio iskustvo vožnje, što jeste i ostaje fokus. Tonale je zato opremljen najnaprednijom tehnologijom, kako bi se obezbedilo povezano i komforno iskustvo, dok zadržava zadovoljstvo vožnje uobičajeno za Alfa Romeo. U okviru standardnog paketa, Tonale je opremljen potpuno novim ugrađenim sistemom za informacije i zabavu. Sa prilagođenim Android operativnim sistemom i povezanošću za 4G sa bežičnim (OTA) ažuriranjem, takođe nudi sadržaj, funkcionalnosti i usluge koje su uvek ažurirane. Ovaj sistem sadrži potpuno digitalni 12,3-inčni ekran, glavnu jedinicu 10,25-inčnog ekrana osetljivog na dodir, sofisticirani interfejs za multitasking, gde je sve u vidokrugu, bez da vam skreće pažnju sa puta. Sa ukupno 22,5 inča, dva velika Full TFT ekrana su najbolji u klasi u ovom segmentu.
Tehnologija je takođe na usluzi bezbednosti i komfora: autonomna vožnja nivoa 2, sa novim naprednim sistemima za asistenciju pri vožnji (ADAS) koji funkcionišu u skladu s Alfa Romeo filozofijom. Ovde se ponovo vidi da je softver na usluzi DNK brenda, a fokus ostaje na vozaču. Svi sistemi zato funkcionišu ne ometajući iskustvo vozača, pri čemu kontrola i emocija vožnje ostaju netaknuti.

Vrhunska elektrifikacija, zaštitni znak DNK brenda
Za brend, Tonale označava prirodnu tačku za ulaz u svet elektrifikacije, ali u skladu sa svojim smelim pristupom, Alfa Romeo postavio je paradigmu: elektrifikacija mora biti u službi brenda i njegovog DNK, sa misijom da se ponovo osmisli sportski duh za XXI vek. Konkretna posvećenost održivoj mobilnosti orijentisanoj na budućnost, dok ostaje veran svojim osnivačkim vrednostima. Verzija „EDIZIONE SPECIALE“ debitovaće u hibridnoj konfiguraciji sa hibridnim motorom od 130 KS uparenim sa novim 7-stepenim menjačem sa duplim kvačilom, sa ugrađenim 48-voltnim P2 električnim motorom od 15-kW sa 55 Nm obrtnog momenta, koji može da pokreće točkove čak i kada je motor sa unutrašnjim sagorevanjem isključen.

Jednostavna strategija za gamu: dve konfiguracije i dva paketa
Kada bude komercijalno dostupan, Alfa Romeo Tonale imaće novu strategiju za gamu. Njegove dve konfiguracije – Super i Ti – obe imaju definisane specifikacije koje ispunjavaju potrebe najzahtevnijih kupaca. Konfiguracija Trim, koja predstavlja zakoračenje u jedinstveno Alfa Romeo iskustvo, može se prilagoditi paketom Sprint, koji obuhvata brojne opcije sa snažnom sportskom notom. Alternativno, konfiguracija Ti – sa elegantnijom i upečatljivom konotacijom, može se dopuniti paketom Veloce, kako bi se dostigao vrhunac u pogledu performansi i sportskog duha. U skladu sa idejom da se gama pojednostavi i ujednači, pristup određivanju cena za Tonale takođe vodi kupce kroz jednostavnu, transparentnu i linearnu strategiju, koja počinje sa kupovinom i nastavlja se kroz putovanje kupca. Neto cena Tonale „EDIZIONE SPECIALE“ biće ista na svim glavnim evropskim tržištima.

Tonale „EDIZIONE SPECIALE“ uskoro će biti dostupan u hibridnoj verziji od 160 KS, za koju sada možete da iskažete interesovanje na novoj onlajn platformi.

*Na nekim tržištima

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *