Borković u novu sezonu ulazi sa brojem 62

Aktuelni evropski prvak na kružnim stazama i najbolji srpski automobilista Dušan Borković  novo poglavlje na svetskoj automobilskoj sceni otvara  sa proverenim i uigranim timom, ali pod novim brojem na automobilu koji će voziti u TCR seriji. Naime, Dušan će broj 98 koji je koristio dve sezone zameniti brojem 62 sa kojim je započeo karijeru u kartingu sa nepunih deset godina.

„Razlog promene broja simboliše moj novi početak na svetskoj automobilskoj sceni u inovativnoj TCR seriji. Sa ovim brojem sam započeo karijeru koja traje više od dve decenije i sa njim sam osvojio i prvu titulu. Sa druge strane, za mene ova promena ima i sentimentalne razloge. Moj pokojni otac je trke kamiona 1993. godine vozio sa brojem 62, a to je bio moj prvi susret sa automobilizmom.

„Zarazio“ sam se odmah ovim sportom i započeo karijeru, prvo u kartingu, koja je trajala sedam godina i u kojoj sam osvojio 6 uzastopnih šampionskih titula i dve zlatne kacige. Svi znaju da je moj otac bio moj idol i uzor u svakom pogledu. Sada, posle 22 godine ponovo sam dobio priliku da nosim broj 62 koji mi mnogo znači, a nadam se i donosi sreću“ -rekao je Borković.

20160222_175042 (3)

B3 racing team završava sve pripreme oko novog Seat Leona, a Borkovića pored napornih treninga sredinom sledećeg meseca očekuju i testovi. Pored uobičajenog održavanja forme i simulatora, ove sezone Borković trenira i na karting stazama u zemlji i inostranstvu. Krajem marta srpski as putuje u Bahrein gde 3. aprila startuje TCR serija koja će ove godine imati 11 vikenda, odnosno 22 trke.

„Što se mene tiče, šampionat može da počne. Jako sam uzbuđen pred početak ove sezone jer mi je sve nekako novo, ali sa druge strane, čini mi se da nikada nisam bio spremniji“-zaključio je Borković.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *