CUPRA je premijerno predstavlila Tavascan – 100% električni SUV Cupe

CUPRA je predstavila sledeću fazu svoje evolucije na  događaju u Berlinu, neposredno uoči vikenda Formule E. Ove godine brend obeležava svoju petu godišnjicu. Pored noviteta za svoj virtuelni svet, CUPRA je upriličila i svetsku premijeru svog prvog potpuno električnog SUV kupea, CUPRA Tavascan, koji će biti lansiran 2024. godine.

CUPRA Tavascan je prvi heroj nove ere za ovaj smeli brend. Direktno izveden iz prototipa automobila Tavascan predstavljenog na Salonu automobila u Frankfurtu 2019. godine, gde je predstavljen kao „san brenda“, on na tržište donosi snažnu i jedinstvenu viziju potpuno električne budućnosti.

CUPRA Tavascan vodi elektrifikaciju brenda u novom smeru sa snažnim impulsom za stvaranje emotivnih vozila koja prkose konvencionalnim pravilima i stvaraju novu generaciju ljubitelja automobila.

CUPRA Tavascan je spoj potpuno električnog kupe terenca koji objedinjuje poželjnost i momentalne performanse. Ovaj kupe terenac predstavlja otelovljenje električne vizije brenda CUPRA, a pritom ostaje veran konceptu automobila iz 2019.

„Put brenda ka elektrifikaciji predstavlja nezaustavljiv impuls – srž svega onoga što radimo. CUPRA je u procesu transformacije u potpuno električni brend do 2030. godine. Mnogi čisto racionalni električni automobili dolaze na tržište. To nije ono što CUPRA predstavlja,“ rekao je Wayne Griffiths, izvršni direktor brenda CUPRA. „2019. godine imali smo zamisao da potpuno promenimo koncept elektrifikacije: želeli smo da pokažemo svetu da električni automobili mogu biti seksi i zabavni, sa sjajnim dizajnom, pritom pružajući jedinstveni sportski doživljaj. Tada je to bio samo san. Sada, sa modelom CUPRA Tavascan, naš san se ostvario.“

CUPRA Tavascan predstavlja veliki korak ka elektrifikaciji brenda. On predstavlja pridošlicu rastućem asortimanu električnih automobila brenda, i pridružuje se potpuno električnom modelu CUPRA Born, i plug-in hibrid varijantama modela CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer i CUPRA Formentor. Do 2025, CUPRA ući će novu eru sa novim električnim modelima – CUPRA Terramar, CUPRA UrbanRebel – kao i sa obnovljenim trenutnim asortimanom.

CUPRA Tavascan je dizajniran i razvijen je u Barseloni,  a biće proizvođen u fabrici Anhui grupe Volkswagen u Kini, najmodernijem svetskom centru za električnu mobilnost.

 

Porsche SCG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *