Japanski proizvođači razvijaju infrastrukturu za punjenje električnih vozila

Toyota Motor Corporation, Nissan Motor Co, Ltd, Honda Motor Co, Ltd. i Mitsubishi Motors Corporation su 26. maja zajednički osnovali novu kompaniju „Nippon Charge Service, LLC“, koja će se baviti instalacijom punjača za vozila sa električnim pogonom (PHV, PHEV i EV). Njen cilj je da razvije mrežu punjača kako bi vozači u Japanu mogli lakše da napune svoja vozila.

Nova kompanije će postavljati punjače radi dobrobiti društva i popularizacije električnih vozila. Očekuje se da će korist takođe imati i povezana industrija. Razvojna banka Japana (Development Bank of Japan Inc. – DBJ) će podržati zajedničke napore ova četiri proizvođača automobila, tako što će investirati u novu kompaniju preko svog „Fonda za konkurentnost japanske industrije“(1).

Vozila sa električnim pogonom igraju važnu ulogu u vođenju energetske politike budućnosti. 26. novembra 2013, Toyota, Nissan, Honda i Mitsubishi su objavili plan finansijske pomoći montažerima stanica za punjenje, a počeli su i da sakupljaju prijave od potencijalnih montažera ovih stanica. Zajedno sa subvencijama Vlade, to će pokriti kompletan trošak instalacije.

Ovaj program se odnosi na infrastrukturu za punjenje koja će imati veliki društveni značaj i koja će biti su skladu sa planovima lokalnih uprava.

Finansijsku pomoć će dobiti kompanije koje će postaviti punjače na najprometnijim lokacijama, kao što su poslovne zgrade , stambene četvrti, odmorišta i parkinzi uz autoputeve, tržni centri, kao i servisne stanice uz magistralne puteve. U okviru ovog programa, u velikom broju poslovnih objekata, hotela, robnih kuća i autoputeva je već počela ugradnja stanica za punjenje. Kompanija „Nippon Charge Service“ će upravljati ovim punjačima, a montažeri stanica za punjenje će biti zamoljeni da učestvuju u mreži punjača kojom upravlja „Nippon Charge Service“.

Preko nove kompanije, ova četiri proizvođača će vlasnicima automobila predati karticu za punjenje koja će biti univerzalno prihvaćena. Sistem će početi sa radom do kraja godine i biće omogućeno jednostavno korišćenje punjača ove kompanije.

Četiri proizvođača automobila osnivanjem kompanije „Nippon Charge Service“ aktivno podstiču ugradnju punjača, pod trenutnim povoljnim uslovima zbog državnih subvencija.

Ove kompanije žele da električna vozila budu šire prihvaćena, što će omogućiti infrastruktura koju će vozači jednostavno koristiti i pomoću koje će društvo da uvidi sve prednosti električnih vozila.

News Release
Ukratko o kompaniji „Nippon Charge Service“

Naziv kompanije: Nippon Charge Service, LLC
Sedište: Room No. 2, 6F, Mita Nitto Dai Bldg., 3-11-36 Mita, Minato-ku, Tokyo
Datum osnivanja: 26. maj 2014.
Osnivači: Toyota Motor Corporation, Nissan Motor Co, Ltd. Honda Motor Co, Ltd, Mitsubishi Motors Corporation, Razvojna banka Japana
Kapital: 80 miliona jena (isključujući planiranu investiciju Razvojne banke Japana)
Sajt:kompanijski (biće dostupan od sredine juna) i program pomoći

(1) Razvojna banka Japana je osnovala „Fond za konkurentnost japanske industrije“ kako bi povećala konkurentnost Japana kroz ulaganje u rizičnije poslove nacionalne industrije. Ovaj Fond ohrabruje kompanije da se okreću novim poslovima, da šire granice svog poslovanja i da se udružuju sa drugim firmama. Podrška Razvojne banke Japana ovakvim aktivnostima će podstaći rast kompanija.

 

Toyota Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *