Kvalifikacije za WTCC trke u Moskvi

Posle malih problema na jutrošnjem slobodnom treningu, kada je izbegao povredu ruke, Dušan Borković je uspeo da u prvom delu kvalifikacija izveze odličnih 1:40.288 i tako nastavi fantastičnu seriju u Svetskom šampionatu, budući da je od početka sezone uspevao da bude među 12 najbržih vozača.

Dugo Borković nije izlazio na stazu tokom sledeće faze kvalifikacija, a problemi na Chevrolet Cruze #98 automobilu ipak nisu do kraja otklonjeni, pa srpski as nije ni mogao da ostvari vreme uprkos kratkom pojavljivanju na stazi.

Kvalifikacije Moskva
„Zadovoljan sam
svojim nastupom u prvom delu kvalifikacija.U daljem toku su svi popravili vreme, a ja nisam mogao zbog problema sa autom. Veliki hendikep je bilo i to što sam propustio drugi trening koji mi mnogo znači jer ne poznajem stazu. Teško je bilo pokazati i brzinu jer je postojao problem sa set upom i poluosovinom u FP1 koji je ostao sve do kvalifikacija“-preneo je Borković prveutiske.

Borkoviću su još na trkama u Austriji oštećeni menjač i poluosovina na automobilu koja ga onemogućava da normalno skreće ulevo. Zbog otpora volana, u Moskvi je lakše povredio ruku.

kvalifikacije Moskva 2
„ Moj tim je sve promenio, ali kvar je perfidan i dalje nešto nije u redu. Oni će raditi celu noć da pronađu problem. Moram da verujem da će tako i biti i da ću sutra imati sjajne obe trke. „-
zaključio je Borković.

Trke za WTCC u Moskvi biće vožene u nedelju. Prva je na programu u 11.15 po srednjoevropskom vremenu, a druga od 12.25, uz direktan prenos na Eurosportu i RTS 2.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *