Kia EV6 sa sertifikatom Carbon Trust o emisiji izduvnih gasova

Kia EV6, koji se može pohvaliti dometom od 528 km sa jednim punjenjem, dobio je sertifikat Carbon Trust za emisiju štetnih gasova i oznaku ‘Carbon Measured’ čime je Kia postala prvi korejski automobilski brend sa ovim sertifikatom.

Kijina strategija Plan S u prvi plan stavlja elektrifikaciju i postavlja temelje za gamu modela od čak 11 novih električnih vozila do 2026. godine. EV6 je prvi model nastao u skladu sa tom novom strategijom, čiji je cilj postati vodeći na području električnih vozila. Kia je puno pažnje posvetila tome da EV6 nudi više od mobilnosti bez emisija. Sa prvim namenskim električnim automobilom se ovaj najstariji korejski proizvođač automobila fokusirao na smanjenje emisije izduvnih gasova tokom životnog ciklusa vozila, pri čemu se mere svi procesi od samog početka: kupovina sirovina, kupovina i prevoz delova, montaža vozila, distribucija, upotreba i prerada na kraju životnog ciklusa.

EV6 je prvi model napravljen na Kijinoj novoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP) i pruža jedan od najvećih dometa na tržištu. Jedan od naprostranijih električnih modela mogućnošću 800V 1 vrlo brzog punjenja će promešati karte na tržištu električnih vozila.

Brojni ekološki prihvatljivi materijali, upotrijebljeni kod EV6 uključuju recikliranu PET plastiku iskorišćenu za podne prostirke i tapaciranje, što znači da svaki primerak EV6 sadrži ekvivalent 107 500-mililitarskih PET plastičnih boca.

Carbon Trust je nezavisni, stručni partner mnogih najvećih globalnih kompanija. Savetuje kompanije na području održivog poslovanja o smanjenju emisija štetnih gasova te meri i sertifikuje ekološki efekat organizacija, dobavljačkog lanca i proizvoda.

Emisije izduvnih gasova EV6 se mere po međunarodno priznatom standardu PAS 2050

Ukupne emisije koje dovode do efekta staklene bašte su za model EV6 merili upotrebom standarda PAS 2050, koji je deo Carbon Trustove ocene proizvoda. To pokriva emisije od vađenja sirovina do kraja životnog ciklusa proizvoda i izmerena je po CO2e (Carbon dioxide equivalents). Oznaka Carbon Trust ‘Carbon Measured’ potvrđuje tačnost ovih merenja i klijentima pruža nezavisni pregled informacija o emisiji stetnih gasova kupljenog proizvoda. Kia u potpunosti prihvata svoju odgovornost da se pridržava održivoj praksi. 2019. godine je Kia dobila certifikat za sistem upravljanja energijom (Energy Management System ꟷ ISO50001) koji izdaje International Organization for Standardization (ISO), a nedavno je predala zahtev za sertifikat, koji izdaje korejski odbor RE1002.
***
Carbon Trust
Kompanija osnovana 2001. godine u svetu sarađuje sa kompanijama, vladama i institucijamapomaže im kod dostizanja i iskorišćavanja održivije budućnosti pomoću smanjenja emisija štetnih gasova, strategijama učinkovitije upotrebe resursa i komercijalizacijom poslovanja sa smanjenim emisijama štetnih gasova, sistema i tehnologija.
Carbon Trust:
Sarađuje sa korporacijama i vladama kojima pomaže da usklade strategije sa klimatskom naukom i da dostignu ciljeve Pariskog sporazuma o klimatskim promenama; nudi stručno savetovanje koje investitorima i finansijskim ustanovama pomaže kod zelenog finansiranja koje će doneti zaista zelene rezultate; podržava razvoj tehnologija koje pospešuju smanjenje emisija štetnih gasova i rešenja koja postavljaju temelje energetskog sistema budućnosti.
Carbon Trust, čije je sedište u Londonu, ima na pet kontinenata više od 200 zaposlenih.

 

KIA Motors

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *