Kia Motors Europe sa rekordnim aprilom

Po podacima evropskog udruženja automobilskih proizvođača (ACEA) je Kia Motors Europe zabeležila najbolji april u svojoj istoriji i 7,4-odstotni rast u odnosu na isti period prošle godine.

Kia je prošli mesec prodala 33.602 vozila što je najbolji april u Evropi u istoriji ovog korejskog giganta. To je jedno značilo i njihov najbolji prvi kvartal u istoriji, jer su prodali 96.062 vozila (+7,4 % u odnosu na 1. kvartal 2014.).

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, podatke je komentarisao sledećim rečima: “Kia u Evropi i dalje jača i zabeležili smo najbolji početak godine u našoj istoriji. Drago nam je da su naši nedavno predstavljeni modeli ispunili naša prodajna očekivanja, a pogotovo Sorento koji je prodajni hit širom kontinenta. Poruka je jasna – stranke sve više cene Kijin visoki kvalitet i dizajn naših modela.”

Impresivna prodaja Sportaga, Sorenta, Soula i Ria

Iako će Sportage u sadašnjem obliku uskoro dopuniti pet godina i dalje raste njegova popularnost među evropskim vozačima. Prošli mesec su ih u Evropi prodali čak 9.059 (+11,8 %), dok je 5.699 prodatih Riija u aprilu značilo čak 19-odstotno povećanje.

Kijinom rekordnom rastu doprinela je i odlična prodaja novog Sorenta (2.902 vozila) i Soula, koji su nedavno započeli svoj prodajni put po Starom kontinentu. U prva četiri meseca je 3.880 Evropljana kupilo Soula, od toga je 786 kupaca želelo potpuno električnog. Tako električni Soul EV, koji je Kijino prvo serijsko električno vozilo, već predstavlja petinu svih prodatih Soula.

Svi modeli Kia u Evropi dolaze sa najdužom evropskom, jedinstvenom fabričkom 7-godišnjom (do 150.000 pređenih kilometara – prve 3 godine bez ograničenja kilometraže), koja važi za celo vozilo.

 

Kia Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *